+100 English Exercises Mixed

15 Questions english exercises with text and answer

 15 Questions english exercises with text and answer


Text 1

Baby-sling loving uber-mommies got new reason to fear yesterday, after more than 1 million units of a popular child carrier were recalled because of a string of suffocation deaths, according to federal officials.

Consumers who bought the Infantino-brand SlingRider and Wendy Bellissimo models of infant slings were told yesterday to immediately stop using them, since both units can squeeze babies until they stop breathing.

Infantino President Jack Vresics said the company would offer a free replacement baby carrier, activity gym or shopping-cart cover to owners of the slings.

DANGER: The company Infantino has recalled two models of baby slings like this one because of their role in child suffocation deaths.

Baby slings have become the hot new way for fashionable moms to tote their kids around town, with celebrities from Brooke Shields to Rachel Weisz seen using them. But earlier this month the Consumer Product Safety Commission warned parents that slings can be deadly dangerous.

Yesterday, the commission said three deaths have been linked to the recalled carriers.

A Brooklyn mom whose son died on Feb. 20, told The Post yesterday she believes that her child was also a victim of an Infantino carrier.

"They need to make a law so these things aren't made, because these things aren't safe for babies," said Christina Bethea, 24, whose 25-day-old son, Rayshawn, died after she held him in an Infantino SlingRider for about 40 minutes.

She said that she was at the Madd Fun entertainment center in East New York with her three other kids and some family members when she first realized something was wrong.

"I took him out to feed him and he wasn't responding," she said yesterday, welling up in tears. "His hands were blue and his feet were blue.”

The city medical examiner has not determined an official cause of Rayshawn's death. Bethea blames the carrier.

"It was the sling," she said. "It was the only thing, because my baby was born full-term, he was totally healthy, he didn't have breathing problems."

Her attorney, Stephanie Ovadia, said that she will be filing suit soon.

"We are currently investigating circumstances surrounding this horrible tragedy," she said. "I'm glad that there is a recall at last, and hopefully no more mothers will have to undergo this nightmare."

Additional reporting by Sabrina Ford and Murray Weiss

Acess: March 25th 2010.

Available at: http://www.newyorkpost.com/p/news/national/warning_on_killer_baby.

Publicidade

Answer the questions 1 – 3, according to the Ford and Weiss’ text:

1. About the children suffocation deaths, the Consumer Product Safety Commission ponders that:

A - Baby slings have killed three babies by suffocation, including as Bethea’s 25-day-old son.

B - The carriers in question can suffocate just newborns.

C - The slings could suffocate the babies.

D - These fashion carriers may still smothered the babies.

Now mark:

a) B and C are correct.

b) C and D are correct.

c) A and D are correct.

d) Only D is correct.

e) A and B are correct.


2. Based on Stehanie Ovadia’s speech, it is possible to infer that:

a) She doesn’t want other mothers, like her, try on this nightmare.

b) As the lawyer of the Commission, she expects that, at least, a recall could be done.

c) The recent investigations, by the present circumstances, point the baby sling as the cause of death by suffocation.

d) She states that, finally, one recall of the carriers will be done.

e) She analyzes the connection between the three children’s deaths and the recalls.


3. The recall was done because:

a) there was no official medical report about the deaths.

b) it was a fed determination.

c) the Comission asked it officialy.

d) infantino-brand SlingRider and Wendy Bellissimo could press the babies on a firmly way until they stop taking air into their lungs.

e) the Company Infantino had recalled two other models.


4. Considering the excerpt below, its correct indirect speech structure can be identified in:

Stephanie Ovadia said: “I am glad that there is a recall at last, and hopefully no more mothers will have to undergo this nightmare.”

a) Stephanie Ovadia said she was glad that there was a recall at last, and hopefully no more mothers would have to undergo this nightmare.

b) Stephanie Ovadia said that she was glad that there was a recall at last, and hopefully no more mothers would undergo this nightmare.

c) Stephanie Ovadia said could be glad that there would be a recall at last, and hopefully no more mothers should have to undergo this nightmare

d) Stephanie Ovadia said that she could be glad that there could be a recall at last, and hopefully no more mothers should have to undergo this nightmare.

e) None of them.


Text 2

Diego Maradona has surgery after being bitten by his dog

Argentinian football legend had operation after being bit on lip by pet Shar Pei, but said to be recovering well.

Diego Maradona was hospitalised and operated on today after one of his dogs bit him in the face.

The Argentinian football coach needed surgery on his upper lip after the pet, reportedly a Shar Pei, attacked him in their Buenos Aires home last night.

The 49-year-old former international was taken to the Los Arcos private clinic in the Palermo district where he was said to be making a full recovery.

He was accompanied by his personal physician, Alfredo Cahe, and his daughter Dalma. The TV network Todo Noticias said Maradona was bitten three times but not seriously injured. He was expected to return home later today.

Local media said the coach's four-year-old Shar Pei turned on him while they were playing at home.

A distinctive breed known for deep wrinkles, it comes from the Guangdong province of China and was originally bred as a palace guard dog.

Shar Pei are intelligent, playful, and devoted but need careful training, said dogbreedinfo.com. "The dog's temperament depends on how the owner treats the dog. Dogs who are allowed to believe they are the boss over

humans will develop behaviour issues. Dogs who are not taken for daily pack walks will also begin to display a varying degree of issues."

Maradona, one of football's most gifted players, has battled drug addiction and health problems. He was appointed national team coach in 2008, and guided Argentina to qualification for the World Cup, which starts in June.

Despite patchy performances, the team are considered a tournament favourite. They are in Group B with Nigeria, Greece and South Korea. Maradona led Argentina to their second World Cup victory, a 3-2 victory over West

Germany in 1986, and captained his team to the final of the 1990 tournament.

Acess: March 30th 2010

Available at: http://www.guardian.co.uk/football/2010/mar/30/diego-maradona-bitten-dog-surgery.

Answer the questions 5-8 according to the text from The Guardian:


5. It can be concluded that Maradona was bitten by his dog because:

a) it was trained for it and Maradona kept it on his home for a long time without some daily pack walks.

b) its training was conduced to develop on it the thinking that it is the chief of a group.

c) the Maradona’s Shar Pei lives caged on his home all the time.

d) the bred of the pet was used as a palace guard in ancient China.

e) none of the questions.


6. About Maradona’s work as a coach, it is right to say that:

a) he had battled against drug addiction and health problems.

b) his coach performance is as dazzling as his player one.

c) the Argentinian football team had variable performances although the qualification for the World Cup 2010.

d) the Argentinian team is considered one of the least favorite in group B.

e) he won two World Cups in 1986 and 1990.


7. The correct information about the Shar Pei dog is that:

a) the deep of its wrinkles can be different according to the pedigree status.

b) it’s a breed known by the deep wrinkles. It comes from China. They’re intelligent, playful, devoted and need some training to become a guard dog and to control its temperament.

c) it’s a breed known by the deep wrinkles. It comes from China. It is a smart, active, gamesome and loyal dog.

d) it’s a breed known by the deep wrinkles. It comes from China. It must be taken for daily pack walks and also it must believe that it is under the human’s control.

e) it’s a breed known by the deep wrinkles. It comes from China and according to the training it begins to display a varying degree of issues.


8. Considering the sentence: “Diego Maradona was hospitalized and operated today after one of his dogs bit him in the face”, it is appropriate to say that:

I. The three verbs are used together to express that the Maradona’s surgery happened while he was being hospitalized.

II. The verb tense of the first sentence indicates that “he was hospitalized” happened in an unspecified time.

III. “Was” suggests that the action is a temporary event with a specified time in a time line.

IV. It is a factual writing that deals with the bite situation.

V. “Operated” and “bit” are used because they express two singular, different and completed events that follow one to another.

The only true items are:

a) I and II.

b) I and III.

c) IV and V.

d) III and IV.

e) II and V.


9. Considering the structures below, the correct sentence is:

a) Maradona usually must go to Dalma’s school to talk with her teachers. So, he goes to the school about once a month.

b) I used to listen to the radio, but I hardly ever watch the TV.

c) Brazilian people are international famous because of their hospitality, samba and carnival.

d) Young people use to be fashionable, creating and re-creating the fashion with their lifestyle.

e) The Botanical Garden-RJ is a famous tourist sightseeing in the Brazil.


15 Questions english exercises with text and answer
Text 3

BIODIESEL DIFINITION

What is biodiesel?

Biodiesel is the name of a clean burning alternative fuel, produced from domestic, renewable resources. Biodiesel contains no petroleum, but it can be blended at any level with petroleum diesel to create a biodiesel blend. It can be used in compression-ignition (diesel) engines with little or no modifications. Biodiesel is simple to use, biodegradable, nontoxic, and essentially free of sulfur and aromatics.

How is biodiesel made?

Biodiesel is made through a chemical process called transesterification whereby the glycerin is separated from the fat or vegetable oil. The process leaves behind two products -- methyl esters (the chemical name for biodiesel) and glycerin (a valuable byproduct usually sold to be used in soaps and other products).

Is Biodiesel the same thing as raw vegetable oil?

No! Fuel-grade biodiesel must be produced to strict industry specifications (ASTM D6751) in order to insure proper performance. Biodiesel is the only alternative fuel to have fully completed the health effects testing requirements of the 1990 Clean Air Act Amendments. Biodiesel that meets ASTM D6751 and is legally registered with the Environmental Protection Agency is a legal motor fuel for sale and distribution. Raw vegetable oil cannot meet biodiesel fuel specifications, it is not registered with the EPA, and it is not a legal motor fuel.

For entities seeking to adopt a definition of biodiesel for purposes such as federal or state statute or national divisions of weights and measures, or for any other purpose, the official definition consistent with other federal and state laws and Original Equipment Manufacturer (OEM) guidelines is as follows:

Biodiesel is defined as mono-alkyl esters of long chain fatty acids derived from vegetable oils or animal fats which conform to ASTM D6751 specifications for use in diesel engines. Biodiesel refers to the pure fuel before blending with diesel fuel. Biodiesel blends are denoted as, "BXX" with "XX" representing the percentage of biodiesel contained in the blend (ie: B20 is 20% biodiesel, 80% petroleum diesel).

Why should I use biodiesel?

Biodiesel is better for the environment because it is made from renewable resources and has lower emissions compared to petroleum diesel. It is less toxic than table salt and biodegrades as fast as sugar. Since it is made in the USA from renewable resources such as soybeans, its use decreases our dependence on foreign oil and contributes

to our own economy.

Where do I get biodiesel?

Biodiesel is available nationwide. It can be purchased directly from biodiesel producers and marketers, petroleum distributors, or at a handful of public pumps throughout the nation.

Stephen Kanitz

Acess: April 4th 2010

Available at: http://www.biodiesel.org.


10. It can be concluded from the text 8 that:

I. Biodiesel is a clean burning alternative fuel that lows the emission of dangerous gases on the Earth atmosphere.

II. The biodiesel blend, free for any diesel, can be done with any level of another fuel.

III. Biodiesel is made according to ASTM D6751 specifications that is ruled consonant with specific departments from The USA.

IV. Biodiesel deteriorates economy as its usage can place the country in the global economy and discussions about the environment.

The adequate affirmatives are:

a) I and II.

b) II and III.

c) III and IV.

d) IV and II.

e) Only III.


11. About biodiesel, the wrong answer is:

a) It is strictly consonant to the Original Equipment Manufacturer guidelines.

b) It can be used exclusive blend in diesel engine.

c) The OEM guidelines prescribe the percentage of biodiesel fuel stocked in diesel engines.

d) It doesn’t harm health and environment.

e) It is less poisoned than bicarbonate of soda and quickly biodegradable.


12. What can be deduced from the title of the fourth part of the text?

a) The verb can be replaced by “must” without loss of meaning.

b) The usage of the biodiesel is truly presumable because its advantages.

c) It infers a recommendation about the usage of the biodiesel.

d) The title express that it is hardly necessary to use the biodiesel.

e) This question sentence is used to reflect that the biodiesel usage is not possible .


13. The wrong sentence, according to the usage of expressions with prepositions is:

a) When he died the inheritance was just divided in equal parts to his heirs.

b) Brazilian scientists discuss with other members of the international scientific community about the benefits of the usage of biodiesel.

c) There will be something wrong with the engines if somebody use vegetable oil as a fuel.

d) We must divide the responsibility of preserving the environment into equal parts, in order to ensure a better quality of life for future generations.

e) It’s possible to make a list with the advantages of biodiesel over other fuels: lower emission of gases, hardly toxic, biodegradable are some of them.


14. The usage of the reflexives is correct in:

a) Maradona itself must try to discipline his dog in order to avoid future bites.

b) The biodiesel seems itself better to the environment because it is a clean burning alternative fuel.

c) The Maradona’s fans could finally relax themselves when they discovered that he was recovering well.

d) Instructions to the applicants: If you feel yourself with a headache, bone pain, fever and chills, you must see a doctor, because these are some of the yellow fever symptoms.

e) High self-esteem is a quiet, comfortable feeling of total acceptance and love for yourself.


15. Analyze the given sentences, considering the comment adverbs and what they indicate. Mark the correct answer according to the numerical indication, respecting the sentences sequence.

A - Unbelievably it can be deduced about the text 8 that it is possible to the human being’s life respecting the environment. The biodiesel is one of the examples.

B - Maradona was stupidly distracted with his pet.

C - Undoubtedly, the slings really aren’t safe for the babies.

D - Wisely, Stephanie Ovadia said that she is investigating the tragedies around the sling case.

1 - Point to a personal judgment of someone’s attitude.

2 - Point to a personal attitude or opinion about what is said.

3 - Point to a personal opinion of how likely something is.

The right sequence is:

a) 2 – 1 – 3 – 1.

b) 1 – 2 – 3 – 2.

c) 3 – 2 – 1 – 2

d) 2 – 2 – 1 – 3

e) 1 – 2 – 1 – 1


Publicidade

Answer Questions english exercises 

  1. D
  2. C
  3. A
  4. E
  5. C
  6. C
  7. E

30 A

English Exercises Online Comprehension Text

English Exercises Online Comprehension Text

 Text 1

Teaching humanity - In our globalized world, an arts education is more crucial than ever as a way to cultivate sympathy for others.

By Martha Nussbaum

We live in a world that is dominated by the profit motive – which suggests to concerned citizens that education in science and technology is crucially important to the future success of their nations. I have no objection to good scientific and technical education, and I don’t wish to suggest that nations should stop trying to improve it. But I worry that other abilities, equally crucial, are at risk of getting lost in the competitive flurry. The abilities associated with the humanities and the arts are also vital, both to the health of individual nations and to the creation of a decent world culture. These include the ability to think critically, to transcend local loyalties and to approach international problems as a “citizen of the world.” And, perhaps most important, the ability to imagine sympathetically the predicament of another person.

Newsweek, Aug. 21 / Aug. 28, 2006, p.80.

Publicidade

1. According to Martha Nussbaum, it is correct to say that:

a) in order to become a concerned citizen, science and technology must be a priority to educational purposes.

b) arts education became an important teaching subject in the development of a sympathetic behavior for others.

c) she proposes the improvement of scientific and technical aspects of education.

d) her exclusive worry is related to the competition in the educational area.

e) to think critically depends, only, on the teaching of arts.

Concerning to the grammar structures used in the text:

2. The underlined verb structure in the active voice of the following sentence: “We live in a world that is dominated by the profit motive […]” is:

a) dominates

b) dominated

c) was dominated

d) is dominating

e) will dominate

3. Identify the sentence in which the conjunction presents the idea of exception.

a) Joan lost a fortune in the stock market, but she still seems able to live quite comfortably.

b) I have no objection to good scientific and technical education, and I don’t wish to suggest that nations should stop trying to improve it. But I worry that other abilities, equally crucial, are at risk of getting lost in the competitive flurry.

c) The company never invested foolishly, but used the services of a sage investment counselor.

d) Everybody but Goldensmith is trying out for the team.

e) This is a useful rule, but difficult to remember.

Text 2

Education life - Making College ‘relevant’.

By Kate Zernike

Thomas College, a liberal arts school in Maine, advertises itself as Home of the Guaranteed Job! Students who can’t find work in their fields within six months of graduation can come back to take classes free, or have the college pay their student loans for a year.

.The University of Louisiana, Lafayette, is eliminating its philosophy major, while Michigan State University is doing away with American studies and classics, after years of declining enrollments in those majors.

And in a class called “The English Major in the Workplace,” at the University of Texas, Austin, students read “Death of a Salesman” but also learn to network, write a résumé and come off well in an interview.

Even before they arrive on campus, students – and their parents – are increasingly focused on what comes after college. What’s the return on investment, especially as the cost of that investment keeps rising? How will that major translate into a job?

The pressure on institutions to answer those questions is prompting changes from the admissions office to the career center. But even as they rush to prove their relevance, colleges and universities worry that students are specializing too early, that they are so focused on picking the perfect major that they don’t allow time for self-discovery, much less late blooming.

“The phrase drives me crazy – ‘What are you going to do with your degree?’ – but I see increasing concerns about that,’ says Katharine Brooks, director of the liberal arts career center at the University of Texas, Austin, and author of “You Majored in What? Mapping Your path From Chaos to Career.” “Particularly as money gets tighter, people are going to demand more accountability from majors and departments.”

(Excerpt from New York Times, published on December 29, 2009).

Access: April 3rd. 2010.

Available at: http://www.nytimes.com/2010/01/03/education/edlife/03careerism-t.html?ref=edlife

4. Making College ‘relevant’ suggests:

a) the outcomes in the learning process and investments concerning to find a job in the student’s field.

b) the avoidance of paying loans.

c) the increasing number of enrollments in universities.

d) the cost of investments in education.

e) to demand accountability from the educational departments.

5. The word major that appears throughout the text, if contextualized in the exact way it is in the excerpt, presents the same meaning in:

a) A major operation – one that may be dangerous to a person’s life.

b) A major scale – scale having two full tones between the key note and the third note.

c) Major general – army officer next above a brigadier and under a lieutenant-general.

d) Major subject – specialize in a certain subject.

e) Major portion – greater or more important.

6. The semantic idea expressed by “come off well”, in the third paragraph, can also be conveyed by:

a) The umpires came off after just one ball.

b) He tugged at the metal handle and it came off in his hand.

c) For our sake, I hope this business doesn’t come off all right.

d) Families in the wealthier classes come off comparatively better.

e) The production had to come off because the theater was already booked for a pantomime.

7. Considering that Katharine Brooks spoke to me: “What are you going to do with your degree?”, in the reported speech form becomes:

a) Brooks asked what I was going to do with my degree.

b) Brooks says what I am going to do with my degree.

c) Brooks said that she is going to do with her degree.

d) Brooks asked if I was going to do with your degree.

e) Brooks says what are you going to do with your degree.


Text 3

Technical and Vocational Education and Training

The success of universal primary education in developing countries over the last decade has translated into huge systematic pressure to expand both general and technical and vocational secondary education. Skills are increasingly

seen as critical to educational development, labour market inclusion and economic growth making TVET one of the four priority areas in UNESCO’s education programme.

TVET is an integral part of the Education for All initiative and through its orientation towards the world of work and the acquisition of skills plays an essential role in promoting a country’s economic growth and contributing to poverty reduction; ensuring the social and economical inclusion of marginalized communities.

TVET helps learners acquire skills, knowledge and attitudes needed to develop professional careers and enter the world of work as well as active citizenship and lifelong learning.

UNESCO is dedicated to advancing learning opportunities for disadvantaged groups and in particular women and youth to enable them to successfully integrate into world of work and society at large.

Source: United Nations Educational Scientific and Cultural Organization.

Access: April, 3rd 2010.

Available at: http://www.unesco.org/en/tvet/

8. Scanning, according to the text, it is not correct to state that:

a) TVET is a primacy area in UNESCO’s education programme.

b) the success of universal primary education in developing countries can be related to the claim to expand both general and technical and vocational secondary education.

c) TVET does not take part in the economic growth and poverty reduction of a developing country.

d) TVET helps marginalized communities to enter the world of work.

e) UNESCO’s efforts are aimed at integrating disadvantaged groups into society.

9. Considering that an adjective modifies a noun, or a pronoun by describing, identifying or quantifying words.

Indicate which expression does not present an adjective in its structure.

a) Developing countries

b) Huge systemic pressure

c) Marginalized communities

d) Educational development

e) Successfully integrate

Text 4

Read the synopsis from one of the Oscar nominees for the best picture in 2010 – “The Blind Side”.

“The Blind Side” depicts the remarkable true story of Michael Oher, a homeless African-American youngster from a broken home, taken in by the Touhy’s, a well-to-do white family who help him fulfill his potential. At the same time, Oher’s presence in the Touhy’s lives leads them to some insightful self-discoveries of their own. Living in his new environment, the teen faces a completely different set of challenges to overcome. As a football player and student, Oher works hard and, with the help of his coaches and adopted family, becomes an All-American offensive left tackle.

Access: April, 6th 2010.

Available at: http://rottentomatoes.com/m/1212694-blind_side/

10. Consider the following statements about Michael Oher and The Touhys:

I. He was fostered by an African-American family.

II. The Touhy family helped him to improve his alleged story.

III. Oher came from a shattered family.

IV. The Touhys were prosperous.

V. Oher overcame the obstacles in his life and achieved success.

Identify the correct sequence:

a) F / T / T / T / T

b) F / F / T / F / T

c) T / T / F / T/ F

d) T/ T/ F / F / F

e) F / F / T /T/ T

11. Consider the sentences:

I. The Touhys go often to watch Oher’s games.

II. They have not yet good news for him.

III. Because of his training, Oher was seldom at home.

The appropriate structure(s) is / are

a) only I.

b) only II.

c) only III.

d) only II and III.

e) all are correct.

12. Analyze the sentence: The Touhy family wholeheartedly supported Michael Oher. The word wholeheartedly

can be replaced by:

a) completely

b) necessarily

c) probably

d) amazingly

e) candidly

English Exercises Online Comprehension Text
Text 5

89 killed in Rio de Janeiro flooding

At least 89 people have been killed after torrential rain flooded several neighbourhoods of the Brazilian city of Rio de

Janeiro, officials have said.

By News Wires (text)

Oliver Farry / Pauline Paccard

REUTERS - The heaviest rains in decades caused floods and landslides that killed at least 89 people in Rio de Janeiro state, shutting down transport and commerce on Tuesday in Brazil’s second city.

Mudslides swept away shacks in Rio’s hillside slums, turning the city’s main lake and the sea brown during the roundthe-clock heavy rains.

Morning flights in and out of the city of six million people—which will host the 2014 soccer World Cup and the 2016

Olympics—were canceled or seriously delayed and many neighborhoods were cut off from power and transport.

Most victims died in more than 180 mudslides, authorities said. A spokesman for Rio’s fire service said at least 40 injured people were taken to hospitals as the search went on for others reported missing.

“The situation is critical. Roads are flooded and blocked,” Mayor Eduardo Paes told Reuters. “We recommend people stay at home.”

Paes told reporters at least 26 people had died in the Rio metropolitan area. The fire service said a total of 89 people were killed across the state.

The mayor said 10,000 houses remained at risk, mostly in the slums where about a fifth of Rio’s people live, often in precarious shacks that are highly vulnerable to heavy rains.

(Excerpt from france24.com - International News)

Access: April, 6th 2010.

Available at: http://www.france24.com/en/20100406-killed-rio-de-janeiro-flooding-brazil-natural-disaster

13. According to the previous excerpt, the official records

a) Two hundred people were killed.

b) Less than 26 people had died in the Rio metropolitan area.

c) Six million people took flights.

d) 40 injured people were missing.

e) Eduardo Paes said that the majority of the houses at risk are located in the slums.

14. “At least 89 people have been killed after torrential rain flooded several neighbourhoods…” The verb structure

above is similar to the following one:

a) The jewels may have been taken by one of the guests.

b) Nobody ever beat me at cards.

c) Somebody left the light on all night.

d) They forbade her to wear mini-skirts.

e) She must have broken her arm in the accident.

15. “Morning flights in and out of the city of six million people – which will host …”, “which” corresponds to

a) Morning flights.

b) The city of six million people.

c) Rio’s hillside slums.

d) The 2014 Soccer World Cup.

e) The 2016 Olympics. 



Publicidade

Answer

01 B 11 C 

02 A 12 A 

03 D 13 E 

04 A 14 A 

05 D 15 B 

06 D 

07 A 

08 C 

09 E 

10 E 

 2010  IF/AL COPEMA



English Exercises on language acquisition

 English Exercises on language acquisition


1. This approach is based on the assumption that language acquisition is innately determined and that  we  are  born  with  a  certain  system  of  language  that  we  can  call  on  later.  Numerous  linguists  and  methodologists support this innateness hypothesis. Chomsky, who is the leading proponent, claims that  each human being possesses a set of innate properties of language which is responsible for the child’s  mastery  of  a  native  language  in  such  a  short  time. According  to  Chomsky,  this mechanism,  which  he  calls  the  ‘language  acquisition  device’  (LAD),  ‘governs  all  human  languages,  and  determines  what  possible form human language may take’.  Which theory is it?

Publicidade

a) The Affective Hypothesis

b) Communicative Language Teaching

c) Creative Construction Theory or the Naturalistic Approach

d) The Cognitive Approach 

2.  Cognitive  psychologists  claim  that  one  of  the  main  features of  second  language  acquisition is  the  building  up  of  a  knowledge  system  that  can  eventually  be  called  on  automatically  for  speaking  and  understanding.  At  first,  learners  have  to  build  up  a  general  knowledge  of  the  language  they  want  to  understand and produce. After a lot of practice and experience they will be able to use certain parts of  their  knowledge  very  quickly  and  without  realizing  that  they  did  so.  Gradually,  this  use  becomes  automatic and the learners may focus on other parts of the language.  Which theory is it?

a) The Affective Hypothesis

b) Communicative Language Teaching

c) Creative Construction Theory or the Naturalistic Approach

d) The Cognitive Approach 

3. This approach has its origins in the changes in the British language teaching tradition dating from the late  1960s  and  more  generally  in  the  developments  of both Europe  and  North America.  This  approach  varies  from  traditional  approaches  because  it  is  learner­centred.  Generally,  this  approach  focuses  on  communicative and contextual factors in language use and it is learner­centred and experience­based.  Which theory is it?

a) The Affective Hypothesis

b) Communicative Language Teaching

c) Creative Construction Theory or the Naturalistic Approach

d) The Cognitive Approach 

4. About Stephen Krashen's Theory of Second Language Acquisition, 

I  –  He  distinguishes  between  acquisition  and  learning. Acquisition  is  supposed  to  be  a  subconscious  process which leads to fluency. Learning, on the other hand, is a conscious process which shows itself in terms of learning rules and structures. 

II – Furthermore, he claims that there are three internal processors that operate when  students learn or  acquire  a  second  language:  the  subconscious  ‘filter’  and  the  ‘organizer’  as  well  as  the  conscious ‘monitor’. 

III – The ‘organizer’ determines the organization of the learner’s language system, the usage of incorrect  grammatical  constructions  as  provisional  precursors  of  grammatical  structures,  the  systematical  occurrence of errors in the learner’s utterances as well as a common order in which structures are learnt. 

IV  –  The  ‘filter’  is  responsible  for  conscious  learning.  The  learners  correct  mistakes  in  their  speech  according to their age and self­consciousness.  V – The ‘monitor’ is responsible for the extent to which the learner’s acquisition is influenced by social  circumstances such as motivation and affective factors such as anger or anxiety.  Which is the correct alternative?

a) III, IV and V are correct; I, II and are wrong.  

b) IV and V are correct; I, II and III are wrong.  

c) I and III are correct; II, IV and V are wrong.  

d) I, II and III are correct; IV and V are wrong. 

5. Although there is little discussion of learning theory in the Communicative Approach, there are still  some elements that, according to Richards and Rodgers,  can be defined as  communication principles, task principles and meaningfulness principles. They are: 

I  ­  The  first  one  includes  activities  that  involve  real  communication  which  are  supposed  to  promote learning. 

II ­ The second element describes activities in which language is used for carrying out meaningful tasks  which are also supposed to promote learning. 

III ­ The last one states that language that is meaningful to the learner supports the learning process.  Which is the correct alternative?

a) I, II and III are correct.  

b) I, II and III are wrong.  

c) I and II are correct; III is wrong.  

d) I and III are correct; II is wrong. 

6. A central aspect in Communicative Language Teaching is communicative competence. Hymes defines  competence  as what a  speaker  needs  to  know  in  order  to  be  communicatively  competent in  a  speech  community.  Widdowson  presented  a  view  of  the  relationship  between  linguistic  systems  and  their communicative  values  in  text  and  discourse.  Moreover,  Canale  and  Swain  found  four  dimensions  of  communicative competence that are defined as:

a) Grammatical competence, sociolinguistic competence, discourse competence and strategic competence.  b) Learning competence, instructional competence, sociolinguistic competence and discourse competence.  c) Approach competence, learner’s competence, grammatical competence and sociolinguistic competence.  d) Strategic competence, instructional competence, learner’s competence and discourse competence. 

7.  This  model  connects  processing  mechanisms  with  categories  of  attention  to  formal  properties  of  language.  Consequently there  are four  cells.  The  first  one refers  to  focal  automatic  processes  like the  student’s  performance  in  a  test  situation  or  a  violin  player  performing  in  a  concert.  The  second  one  characterizes  focal  controlled  processes  such  as  the  learner’s  performance  based  on  formal  rule  learning.  The  next  cell  refers  to  peripheral  controlled  processes  such  as  the  phenomenon  of  learning  skills without any instruction. The last cell focuses on peripheral automatic processes and can be related to a learner’s performance in situations of communication. Controlled processes are capacity limited and temporary, and automatic processes are relatively permanent.  This model is called:

a) Brown’s Attention­Processing Model

b) Bialostok’s Attention­Processing Model

c) McLaughlin’s Attention­Processing Model

d) Hyme’s Attention­Processing Model 

8. Based on Chomsky’s LAD, Heidi Dulay, Marina Burt and Stephen Krashen developed their Working  model for Creative Construction in L² Acquisition. They believe that: 

I ­ language acquisition is an interaction between the  child’s innate mental  structure and the language  environment. 

II  ­  macro­environmental  factors  such  as  the  naturalness  of  the  language,  the  learner’s  role  in  communication and the availability of concrete referents profoundly influence the learner’s performance. 

III ­ three internal processors, the subconscious filter and the organizer as well as the conscious monitor  operate when students learn or acquire a second language. 

IV  ­  the  three  educational  principles  of  Awareness,  Autonomy  and  Authenticity  provide  teachers  with  strategies and help them develop their own techniques to put those principles into practice.  V ­ social interaction is the vehicle in order to start the process of second language learning. They exactly  defines the starting point as well as the preconditions of the learning process and takes into account the individual learner’s cognitive aspects such as learning styles and strategies.  Which is the correct alternative?

a) III, IV and V are correct; I, II and are wrong.  

b) IV and V are correct; I, II and III are wrong.  

c) I and III are correct; II, IV and V are wrong.  

d) I, II and III are correct; IV and V are wrong. 

9. Many contemporary learning theories suggest that learning (in terms of language learning) has to be related to the existing knowledge of the learner. Moreover, the learner has to become aware of the object  of learning and the material has to reach the student. From the angle of second language learning Leo  van Lier’s approach, we can affirm: 

I  ­  In  contrast  to  Dulay/  Burt/  Krashen’s  approach  of  comprehensible  input  and  L²  acquisition,  which resembles  the  acquisitions  of  L1  ,  van  Lier  defined  a  curriculum  which  is  based  on  the  foundation  principles of Awareness, Autonomy and Authenticity. 

II ­ This curriculum should be seen in a holistic sense, which means that interaction between every part of the curriculum remains an elementary particle, and in a process­oriented sense, which means that great  emphasis  is placed on  the  student’s learning process rather  than  on  test  scores,  assessment  and  the level of certain competences. 

III  ­  Van  Lier  formulates  the  three  educational  principles  of  Awareness,  Autonomy and  Authenticity  to  describe how language is organized and processed in the learner’s mind. 

IV ­ Contrasting van Lier’s model Krashen regards social interaction as the vehicle in order to start the  process of second language learning. He exactly defines the starting point as well as the preconditions of the learning process and takes into account the individual learner’s cognitive aspects such as learning  styles and strategies.  V  ­  Van  Lier  formulates  the  three  educational  principles  of  Awareness,  Autonomy and  Authenticity to  provide teachers with strategies and, to help them develop their own techniques to put those principles into practice.  Which is the correct alternative?

a) I and II are correct; III, IV and V are wrong.  

b) I, II and V are correct; III and IV are wrong.  

c) I, II and III are correct; IV and V are wrong.

d) I and V are correct; II, III and IV are wrong. 

English Exercises on language acquisition

10. Autonomy is based on the learners’ natural tendency to take control over their own learning, which  means that they initiate and manage their own learning, set their own priorities and agendas and attempt to control psychological factors that influence their learning. Even if learners do take control, this does  not imply, however, that they are autonomous. In order to be regarded as autonomous, learners not only  have to try to take control of their learning every now and then but they have to do it systematically; and it is the role of the teacher to encourage and assist them in doing so. If autonomy is to be seen as a goal of language education, teachers and educational institutions should attempt to promote autonomy through  practices that will encourage and enable learners to take more control of all aspects of their learning and  will, thus, help them to become better language learners. 

In the last few years quite a lot of research has been done on learner autonomy and its effects on and implications for foreign language teaching. According to Benson, fundamental findings on autonomy are: 

I ­  Learner  autonomy means  for  the  learner  to  take  an  active,  independent  attitude  to learning  and  to  undertake a learning task independently and, thus, is beneficial to learning. 

II ­ The concept of learner autonomy is supported by some evidence that language learners have a natural tendency to exercise control over their learning. 

III ­  Learner autonomy is a systematic capacity of effective control over various aspects and levels of the learning process; and this personal involvement of the learner in decision making leads to more effective learning.  Which is the correct alternative?

a) I, II and III are correct.  

b) I, II and III are wrong.  

c) I and II are correct; III is wrong.  

d) I and III are correct; II is wrong.


Publicidade

Answer

  1. C
  2. D
  3. B
  4. D
  5. A
  6. A
  7. C
  8. D
  9. B
  10. A

2009 IFFRS MSCONCURSOS

20 English exercises for advanced learners

 20 English exercises for advanced learners


How centuries of priceless treasures were saved at Notre

Dame

(https://edition.cnn.com/style/article/notre-dame-art-saved-intl/index.html)

Jean-Marc Fournier didn't have much time. As flames ripped through Notre Dame cathedral's medieval roof on Monday evening, the Paris fire brigade chaplain had a single mission --to rescue two of its most sacred relics.

The problem was that the Crown of Thorns, revered as having been worn by Jesus Christ during his crucifixion, and the tabernacle, containing the Eucharist or holy sacrament, were locked inside a safe in the church's treasury that no one knew how to open.

"We couldn't get the codes... we couldn't get hold of the people who had them," Fournier said Wednesday.

Finally, as the flames high above crept closer to Notre Dame's famous spire, a church officer appeared with the crypt key, and the chaplain and firefighters rushed in. Inside, red-hot embers and debris drifted down from the vast rib-vaulted ceiling. Fournier watched as a team of firefighters broke open the safe and extracted the crown. Made of rushes bound by gold threads, it has been encased in a crystal tube since eighteen ninety-six.

The chaplain joined a human chain of firefighters, emergency workers and antiquities experts to pass the crown and other irreplaceable treasures out of the burning church and into safety. Their efforts in those first few hours would save hundreds of years of art, history and heritage that Fournier said "belongs to humanity and the world at large."

Publicidade

1. What is the main idea of the text?

a) About the resurrection of Jesus Christ.

b) The text talks about the hero Jean-Marc Fournier.

c) It is about the origin of the fire.

d) The text is about the firefighters´ efforts to save the art, history and heritage of the cathedral in the first few hours of the fire.

e) The text is about the rescue of the people in the cathedral during the fire.

2. What was NOT a problem they faced when trying to rescue the crown?

a) Trying to open the codes.

b) Trying to find the people that knew the codes.

c) The flames burned got bigger and didn´t allow the people to enter the crypt.

d) It was not easy to get hold of the people who could open the crypt.

e) They didn´t have the key.

3. Who saved the crown?

a) Jesus Christ.

b) Jean-Marc Fournier.

c) Emergency workers.

d) The chaplain.

e) A team of firefighters.

4. How long has the crown been encased in a crystal tube?

a) More than a century.

b) For thirty years.

c) For less than a century.

d) Since 1886.

e) Since 1996.

5. The word “sacred” underlined on the text could be appropriately substituted for:

a) Eternal.

b) Divine.

c) Rushed.

d) Irreplaceable.

e) Connected.

6. The expression “broke open” underlined on the text could be appropriately substituted for:

a) Attached.

b) Surpassed.

c) Connected.

d) Cracked.

e) Ran.

7. Fill in the blanks with “for” or “since”:

I. Sara has been on a diet ______ years.

II. He has not drunk milk ______ January.

III. The child has not eaten chocolate ______ Easter.

a) since / for / since

b) since / since / for

c) for / since / since

d) for / for / since

e) for / since / for

8. Complete the sentences with the correct conjunctions:

I. Tell me _______ we can meet.

II. Margie went home _______ she was tired.

a) how / where

b) where / because

c) when / where

d) because / when

e) because / where

9. Change the following sentence from direct speech to indirect speech:

The teenagers were ordered: “Don´t come home late”

a) The teenagers ordered don´t come home late.

b) The teenagers were ordered to not come home late.

c) The teenagers were ordered don´t come home late.

d) The teenagers ordered to come home late.

e) The teenagers were ordered not to come home late.

10. Complete the blanks of the following sentences with the adjective “good(s)” or the adverb “well”:

I. She writes very _____, that is why she has so many _____books on the bookstores.

a) well / good

b) good / well

c) well / goods

d) well / well

e) good / good

11. Complete the sentences with the correct form of the verbs to fit the conditional clauses:

I. If Lina _____ hungry, she would have come with us to the restaurant.

II. If he had lived in Italy, he _______ how to speak Italian.

a) was / learned.

b) wants / learned.

c) was / would know.

d) is / would know.

e) was / knew.

12. Complete the following sentences with the appropriate adjective or adverb to make the correct comparisons or superlatives.

I. Sam runs ________ (slow) than Leo.

II. This was the _______ (bad) ice-cream I have ever tasted.

III. Cycling is ________ (exciting) than running.

a) slow / worsest / more exciting

b) slower / worst / more exciting

c) slower / worse / exciting

d) slowest / worse / the more exciting

e) the slowest than / worse / more exciting

13. “Cut it out!”.

What does this sentence mean?

a) Stop it now!

b) Cut this thing out!

c) Come here!

d) Go out!

e) Go away!

14. Complete the sentences with the appropriate option:

I. He is ______. He needs to rest.

II. I need to change because I´m all _______.

a) ill / wet

b) sick / hungry

c) thirsty / wet

d) ill / hungry

e) tired / thirsty

15. Complete the sentences with the appropriate verbs:

I. Stop ______ to me!

II. Theo ______ many headaches the last few days.

a) took / is having

b) talking / has had

c) to talk / has had

d) looking / presents

e) talk / had.

16. “The picnic was called off because of the rain”.

What does this sentence mean?

a) The picnic was canceled.

b) The picnic called the rain.

c) The rain caused the picnic.

d) The picnic happened during the rain.

e) The picnic happened after the rain.

17. Complete the sentences with the appropriate pronoun:

I. These are ____ glasses.

II. ____ school is French.

a) my / Them

b) mine / Them

c) my / Their

d) mine / Their

e) my / They

18. All options are correct to complete the sentences with the following sentence, EXCEPT:

“This is the child ___________”

a) who is sick.

b) that was adopted.

c) I care about.

d) who I am.

e) I love.

20 English exercises for advanced learners

19. What option best complete the following sentence?

“If I had left earlier, _______________”

a) I will be less tired.

b) I would not have caught so much traffic.

c) I will meet you.

d) I would have arrive earlier.

e) I have to go home.

20. Complete the following sentences with many / much / few / a little.

I. We don´t have _____ juice left.

II. How _____ sisters do you have?

III. We took _____ pictures because we didn´t have enough battery.

a) much / many / few.

b) many / many / few.

c) many / much / a little.

d) many / much / few.

e) much / many / a little.


Publicidade

Answer

  1. A
  2. A
CETREDE 2019 Juazeiro

25 Advanced English Exercises with answers

 Advanced English Exercises with answers


BABIES CAN LINK LANGUAGE AND ETHNICITY

Arecent study from Canada's University of British Columbia (UBC) suggests that eleven-month-old infants can learn to associate the language they hear with ethnicity.

The research, published by Developmental Psychobiology, found that 11-month-old infants looked more at the faces of people of Asian descent compared to those of Caucasian descent when hearing Cantonese but not when hearing Spanish.

“Our findings suggest that by 11 months, infants are making connections between languages and ethnicities based on the individuals they encounter in their environments. In learning about language, infants are doing more than picking up sounds and sentences—they also learn about the speakers of language,” said Lillian May, a psychology lecturer at UBC who was lead author of the study.

The research was done in Vancouver, where approximately nine percent of the population can speak Cantonese.

The researchers played English-learning infants of Caucasian ancestry sentences in both English and Cantonese and showed them pictures of people of Caucasian descent, and of Asian descent. When the infants heard Cantonese, they looked more at the Asian faces than when they were hearing English. When they heard English, they looked equally to Asian and Caucasian faces.

“This indicates that they have already learned that in Vancouver, both Caucasians and Asians are likely to speak English, but only Asians are likely to speak Cantonese,” noted UBC psychology professor Janet Werker, the study's senior author.

The researchers showed the same pictures to the infants while playing Spanish, to see whether they were inclined to associate any unfamiliar language with any unfamiliar ethnicity. However, in that test the infants looked equally to Asian and Caucasian faces. This suggests young infants pick up on specific language-ethnicity pairings based on the faces and languages they encounter.

“Babies are learning so much about language—even about its social use—long before they produce their first word,” said Werker. “The link between speaker characteristics and language is something no one has to teach babies. They learn it all on their own.” “The ability to link language and ethnicity might help babies with language acquisition. We are now probing this possibility. For example, does a bilingual Chinese-English baby expect Chinese words from a Southeast Asian speaker and English words from a Caucasian speaker?

Our preliminary results indicate that indeed, babies are using their expectations about language and ethnicity as another source of information in language learning,” added Werker.

Source: “Babies can link language and ethnicity”. Language Magazine <https://www.languagemagazine.com/2019/06/28/babiescan-link-language-and-ethnicity/> Language Magazine, June 28, 2019

Read TEXT III and answer the questions 31 and 32.

Publicidade

1 QUESTION st

According to the text, which of the following statements is TRUE?

a) Babies are capable to associate the language they hear with ethnicity.

b) Asian descent infants are more likely to link language and ethnicity.

c) Unfamiliar speaker characteristics are linked to specific language-ethnicity.

d) Asians are likely to speak Cantonese instead of English.

e) Spanish infants expect Chinese words from a Southeast Asian speaker.


2 QUESTION nd

“However, in that test the infants looked equally to Asian and Caucasian faces.” What is the meaning of the expression however?

a) Comparison

b) Addition

c) emphasis

d) Contrast

e) Conclusion


3 QUESTION rd

“Two turtles were slowly crossing the dusty road when we passed by.” The verbal tense in the passage were slowly crossing is

a) Present perfect progressive tense.

b) Past perfect progressive tense.

c) Simple past tense.

d) Present progressive tense.

e) Past progressive tense.


4 QUESTION th

Considering the reasons why studying the online world is crucial for understanding language, proposed by David Barton and Carmen Lee in “Language online: Investigating digital texts and practices” (2013), which of the following statements is CORRECT?

a) New methods for researching language are becoming scarce.

b) Vernacular language practices are becoming less public.

c) Basic linguistic concepts are changing in meaning.

d) Language learning is less possible in new online spaces.

e) Linguistic resources are not drawn upon to assert new identities.


Read the excerpt and answer the question 35.

“Effective teachers are typically defined as those whose students perform better on standardized achievement tests. In a study of effective teachers in bilingual education programs in California and Hawaii, for example, Tikunoff (1985) observed teachers to find out how they organize instruction, structure teaching activities, and enhance student performance on tasks.”

RICHARDS, Jack C. Theories of Teaching in Language Teaching. In: RICHARDS, J. C. & RENANDYA, W. A. Methodology in Language Teaching: An Anthology of

Current Practice. Cambridge: Cambridge University Press, 2002, p. 21.


5 QUESTION th

Which of the following characteristics is concerned with an effective teaching?

a) Encourage students to always take notes.

b) Instruction is guided by a preplanned curriculum.

c) Class time is also used to for competitive activities.

d) Learning progress must be monitored by the student himself.

e) Competition is used to promote excellence.


6 QUESTION th

The word boughrhymes with:

a) dough

b) cough

c) rough

d) slough

e) tough


7 QUESTION th

“It _________ never occur to my boss to give me a raise.” What is the appropriate modal verb to complete the sentence?

a) should

b) could

c) would

d) can

e) must


8 QUESTION th

Which of the following descriptions indicate the CORRECTsound?

a) low back short vowel [ æ ]

b) mid central unstressed vowel [ e ]

c) high front short vowel [ Ə ]

d) high back long vowel [ Ʊ ]

e) mid back rounded vowel [ ɔ ]


9 QUESTION th

In acoustic phonetics, it is CORRECTto say that:

a) soundwaves are produced by vibration carried by a propagation medium.

b) amplitude is the maximum distance the wave moves from the starting point.

c) the higher the amplitude the higher the pitch.

d) when frequency diminishes sound becomes less audible.

e) frequency relates do loudness the same way as amplitude relates to pitch.


10 QUESTION th

Which of the following statements is CORRECT?

a) Segmental features are aspects of pronunciation that affect more than one sound segment.

b) Vowels followed by a nasal sound also tend to be nasalized.

c) Epenthesis is one of the phonetically distinct variants of a phoneme.

d) Allophone is an extra syllable added to make a word easier to pronounce.

e) The velum is a kind of valve to stop things going down into the lungs

Answer

  1. B

===================

TEXT FOR QUESTIONS 

The Food and Drug Administration on Thursday released a preliminary report on the safety of meat and milk from

cloned animals. Their veredict that these food products are no different from those derived from conventionally bred animals and are therefore safe to eat. But don’t expect your local butcher to be selling hams or rib eyes from cloned animals anytime soon.The FDA’s report is now available to the public and open for a 90-day comment period. Only after this time will the agency make a final decision on the safety of food products made from cloned animals, a process tha may take until the end of next year. (Time magazine. December 2006)


11) The text states that:

A) The FDA’s report is safe for a 90-day comment.

B) The FDA’s report gives opinion about the safety of meat sold by your Local butcher.

C) The final decision about the safety of meat and milk from cloned animals May be given only in the next year.

D) Hams and rib eyes from cloned animals are different from your local Butcher’s meat.

E) The FDA’s report will be released in the next year.


12) According to the text :

A) The report will release the safety of meat.

B) The safety of meat will be a preliminary report.

C) The report about the safety of milk and meat from cloned animals is a final one.

D) The food products are safe if they come from bred animals.

E) The report from FDA is escpected to be safe.


13) The synonym for available (.....is now available.......line 4) would be :

A) Acceptable. B) Disposable. C) Capable. D) Able to be. E) Responsible.


14) The word those in the segment “.......different from those derived.....”( line 2 ) Refers to:

A) The preliminary report. D) Milk and meat.

B) Meat and ham. E) FDA’s products.

C) Cloned animals.

* Text number two:

 * Read it carefully and answer questions 05 to 08 according to it.

 Choose only one option.

 Mr. and Mrs. Bixby lived in a small apartment somewhere in New York City. Mr. Bixby was a dentist who made an average income. Mrs. Bixby was a big vigorous woman with a wet mouth. Once a month, always on Friday afternoons, Mrs. Bixby took the train at Pennsylvania Station and traveled to Baltimore to visit her old aunt and returned to New York on the following day, in time to cook supper for her Husband .Mr. Bixby accepted this arrangement good-naturedly. He knew that aunt Maude lived in Baltimore, and that his wife was very fond of the old lady, and certainly It would be unreasonable to deny either of them the pleasure of a monthly meeting.

 However, the aunt was little more than a convenient álibi for Mrs. Bixby. Our Heroine spent the greater part of her Baltimore time with a gentleman known as the Colonel. The Colonel was very wealthy. He lived in a charming house on the outskirts of the town. He had no wife or family, only a few discreet and loyal servants, and in Mrs. Bisby’s absence he consoled himself by riding horses and hunting the fox.

 Year after year, this pleasant alliance between Mrs. Bixby and the Colonel Continued without any problem .They met so seldom that they never got bored with one another. On the contrary, the long wait between meetings made the heart grow

Fonder, and each separate occasion became an exciting reunion.

15) “ Mr. Bixby was a dentist who made an “average income.”. The expression average income means:

A) To make much money. D) To make a minimum salary.

B) To make a great quantity of money. E) To make neither a high nor a low salary.

C) To make little money.


16) Mrs. Bixby spent the greater part of her time in Baltimore:

A) With her dentist in that city. D) With a man who was a gentleman.

B) With the old lady who was her aunt. E) With her husband, Mr. Bixby.

C) With a charming boy.


17) The opposite of wealthy is:

A) Health. B) Weak. C) Good. D) Rich. E) Poor.


18) Choose the best word to complete the following sentence related to the text:

 Mr. Bixby __________Mrs. Bixby’s arrangement with the Colonel__________.

A) agree-badly D) accepted- good-naturedly

B) received-well E) agreed-well

C) accepted-good

Advanced English Exercises with answers


Answer

11 C 

12 C 

13 B 

14 D

15 E 

16 D

17 E 

18 D

Consulplan Porto Feliz 2006

=======


For questions 20 to 23, choose the option that correctly completes the sentences:

19. In my opinion, the corset is _____ item in women’s clothes. The platform trainers are _____.

a) the most uncomfortable - the ugliest

b) the fanciest - the most funnier

c) the more fashionable - oldest

d) the most unhealthy - the prettiests

20. People in my city are driving _____ and _____ than ever.

a) slower – worse

b) more careless – faster

c) more quick – aggressively

d) better - more carefully

21. If you want to play poker, you _____ keep your best cards, you _____ tell

others what cards you have, and you _____look at my cards.

a) have to - don’t have to - can’t to

b) must to - have to - can to

c) should - shouldn’t - mustn’t

d) don’t have to - must - shouldn’t to

22. Peter’s shop_____ for sale for eleven months. Apparently, it_____ down

soon.

a) is - closes

b) is being - is closing

c) has being - will close

d) has been - is going to close

23.The alternative that contains the correct conjugation of the verb to be in the past simple and:

a) I was / You were / He was / She was / It was / We were / You were / They were;

b) I am / You are / He is / She is / It is / We are / You are / They are;

c) I was / You was / He was / She was / It was / We were / You were / They were;

d) I was / You was / He was / She was / It was / We was / You was / They was.

24. Complete the sentence with the correct answer.

I _________ this type of sandwich for the last 2 years.

a) ate

b) eaten

c) eating

d) have been eating

Publicidade

Answer

19 A

20 D

21 C

22 D

23 A

24 D


25 Grammar english exercises with answers

 25 Grammar english exercises with answers


For questions 1 to 15, choose the option that correctly completes the sentences:

01.A: We’ve had _____ really bad weather lately. B: I know. The paper today brings _____ more bad news about that!

a) a - some

b) some - a

c) some – some

d) a – a

02.A: David, what a lovely _____ you’ve got there! B: I brought _____ from India last year.

a) furniture - it

b) slice of furniture - one

c) loaf of furniture - two

d) piece of furniture – some

03. In my opinion, the corset is _____ item in

women’s clothes. The platform trainers are _____.

a) the most uncomfortable - the ugliest

b) the fanciest - the most funnier

c) the more fashionable - oldest

d) the most unhealthy - the prettiests

04.I really can’t stand Jim’s _____. It’s so oldfashioned and weird.

a) black long wig

b) long fair wig

c) red long hair

d) spiky long hair

05.People in my city are driving _____ and _____ than ever.

a) slower - worse

b) more careless - faster

c) more quick - aggressively

d) better - more carefully

06.A: Reading a good book _____ more relaxing than watching TV. B: I agree.

You _____ to music too.

a) normally is - always can listen

b) is normally - can always listen

c) is generally - can listen usually

d) generally is - also can listen

07.“First, the long missed twins looked at _____ in surprise, and then they silently

started questioning _____ what had possibly happened to _____ thirty years ago.”

a) the other - them - themselves

b) themselves - each other - they

c) they - the other - themselves

d) each other - themselves - them

08. A ‘self-conceited’ person is someone _____ has an exaggerated sense of selfimportance; whereas, ‘self-confidence’ refers to the sense of confidence in _____ or one’s own abilities.

a) who - oneself

b) which - himself

c) that - them

d) whose - yourself

09. If you want to play poker, you _____ keep your best cards, you _____ tell others what cards you have, and you _____look at my cards.

a) have to - don’t have to - can’t to

b) must to - have to - can to

c) should - shouldn’t - mustn’t

d) don’t have to - must - shouldn’t to

10.A: My school _____ open a new sports center next year. The old country club _____ be the right place. B: It _____

be. They’re broke!

a) might - can - mustn’t

b) might - could to - can’t to

c) may - could - can’t

d) could to - may - shouldn’t

11.John showed a complete disregard _____ his own safety today. I’m surprised _____ that!

a) for - at

b) about - on

c) to - by

d) with - for

 

12. Dr. Smith is an authority _____ metacognition. We’re really anxious _____ talk to him.

a) about - for

b) on - to

c) in - for to

d) on - for

13. He isn’t eligible _____ the job because he isn’t Irish. That’s an exception _____ the rule.

a) for - to

b) to - for

c) for - on

d) to - about

14. Andrew’s shop_____ for sale for eleven months. Apparently, it_____ down soon.

a) is - closes

b) is being - is closing

c) has being - will close

d) has been - is going to close

15.A: Have you ever missed a flight? B: Oh, yes! _____ last year.

a) I’ve missed my flight back home

b) I’ve missed it once in Chile

c) I missed my first flight to the USA

d) I have missed my flight to London

For questions 16 to 20, choose the incorrect option:

16. “It was 7.00 o’clock, and Jack _____ in the restaurant waiting for Rose to arrive.

He was tired because he _____ all afternoon. He was very nervous too. It was hard to believe that he _____ her for ten years.”

a) was sitting - had been traveling - hadn’t seen

b) was siting - had traveled - wasn’t with

c) was - traveled - hadn’t been with

d) was - had traveled - hadn’t seen

17. If I have a headache, _____.

a) I don’t take anything

b) I’d take painkillers and rest

c) I look up ‘brain illnesses’ on Google

d) I’ll see a doctor as soon as possible

18. It’s always the same! If I _____to leave the office early, my boss _____ me to do something!

a) decide - asks

b) decide - will ask

c) decided - would ask

d) decide - is going to ask

19. It was a huge rock! If I _____, I _____ my leg or worse!

a) fell - would break

b) had fallen - could have broken

c) had fallen - would have broken

d) fall - would break

20._____ realized what would happen here, I _____ the job.

a) Had I - wouldn’t accept

b) Had I - wouldn’t have accepted

c) If I had - wouldn’t have accepted

d) If I - wouldn’t accept

For questions 21 to 25, choose the option which has the same meaning as the sentences in italics:

21. I’ve just had my car serviced.

a) Someone has just fixed my car

b) Someone has just sent my car to be fixed.

c) I’ve just fixed my car with someone’s help.

d) I myself have just fixed my car.

22. The children were told to leave school before the thunderstorm.

a) The children told their teachers to leave school earlier.

b) The children told their teachers that they’d leave school earlier.

c) The teachers told the children to leave school earlier.

d) The teachers were told to leave school earlier.

23. David broke down and wept when he heard the news.

a) David was very angry at the news and broke something.

b) David lost control of his emotions because of the news.

c) David stopped talking after he heard the news.

d) David announced the bad news.

24. I feel I ought to bring up another small matter from Switzerland.

a) I have to disagree about another detail from Switzerland.

b) I have to respond to another detail from Switzerland.

c) I have to support another detail from Switzerland.

d) I have to mention another detail from Switzerland.


25. Lucy has kindly agreed to stand in for

Gary at the monthly meeting.

a) Lucy has agreed to tolerate Gary’s presence at the meeting.

b) Lucy has agreed to take the place of Gary at the meeting.

c) Lucy has agreed to represent Gary at the meeting.

d) Lucy has agreed to defend Gary at the meeting

Publicidade

Answer

Answer


15 English exercises reading comprehension

15 English exercises reading comprehension


 INSTRUCTIONS: This test comprises fifteen questions

taken from the text below. Read the text carefully and

then mark the alternatives that answer the questions or

complete the sentences presented after it.


The whole affair began so very quietly. When I wrote, that

summer, and asked my friend Louise if she would come

with me on a car trip to Provence, I had no idea that I

might be issuing an invitation to danger. And when we

arrived one afternoon, after a hot but leisurely journey, at

the enchanting little walled city of Avignon, we felt in that

mood of pleasant weariness mingled with anticipation

which marks, I believe, the beginning of every normal

holiday.

I even sang to myself as I put the car away, and when

I found they had given me a room with a balcony. And

when, later on, the cat jumped on to my balcony, there

was still nothing to indicate that this was the beginning of

the whole strange, uneasy, tangled business. Or rather,

not the beginning, but my own cue, the point where I

came in. And, though the part I was to play in the tragedy

was to break and re-form the pattern of my whole life, yet

it was a very minor part, little more than a walk on in the

last act. For most of the play had been played already;

there had been love and lust and revenge and fear and

murder – all the blood-tragedy – and now the killer, with

blood enough on his hands, was waiting in the wings for

the lights to go up again, on the last kill that would bring

the final curtain down.

Louise is tall and fair and plump, with long legs, a

pleasant voice, and beautiful hands. She is an artist,

has no temperament to speak of, and is unutterably and

incurably lazy. Before my marriage to Johnny Selbourne,

I had taught at the Alice Private School for Girls in the

West Midlands. Louise was still Art Mistress there, and

owed her continued health and sanity to the habit of

removing herself out of the trouble zone.

When Louise had gone to her own room, I washed,

changed into a white frock with a wide blue belt, and did

my face and hair very slowly. It was still hot, and the late

sun’s rays fell obliquely across the balcony, through the

half-opened shutter, in a shaft of copper-gold. Motionless,

the shadows of the thin leaves traced a pattern across it

as delicate and precise as a Chinese painting on silk, the

image of the tree, brushed in like that by the sun, had a

grace that the tree itself gave no hint of, for it was merely

one of the nameless spindly affairs, parched and dustladen, 

that struggled up towards the sky from their pots

in the hotel out below.

The courtyard was empty: people were still resting,

or changing, or, if they were the mad English, walking

out in the afternoon sun. A white-painted trellis wall

separated the court on one side from the street, and

beyond it people, mules, cars, occasionally even buses,

moved about their business up and down the narrow

thoroughfare. But inside the vine-covered trellis it was

very still and peaceful.

Then fate took a hand. The first cue I had of it was the

violent shaking of the shadows on the balcony. Then

the ginger cat shot on to my balcony and sent down on

her assailant the look to end all looks, and sat calmly

down to wash. From below a rush and a volley of barking

explained everything.

Then came a crash, and the sound of running feet.

The courtyard, formerly so empty and peaceful, seemed

all of a sudden remarkably full of a boy and a large,

nondescript dog. The latter, with his earnest gaze still on

the balcony, was leaping futilely up and down, pouring

out rage, hatred and excitement, while the boy tried with

one hand to catch and quell him and with the other to lift

one of the tables which had been knocked on to its side.

It was, luckily, not one of those which had been set for

dinner.

The boy looked up and saw me. He straightened, pushed

his hair back from his forehead, and grinned.

“My French isn’t terribly good,” I said. “Do you speak

English?”

He looked immensely pleased.

“Well, as a matter of fact, I am English,” he admitted. ”My

name’s David,” he said. “David Shelley.”

Well, I was into the play.

I judged him to be about thirteen – who was lucky enough

to be enjoying a holiday in the South of France.

Before I could speak again we were interrupted by a

woman who came in through the vine-trellis, from the

street. She was, I guessed, thirty-five. She was also

blonde, tall, and quite the most beautiful woman I had

ever seen. The simple cream dress she wore must have

been one of Dior’s favourite dreams, and the bill for it her

husband’s nightmare.

She did not see me at all, which again was perfectly

natural. She paused a moment when she saw the boy

and the dog, then came forward with a kind of eyecompelling

 glance which would have turned heads in

Piccadilly on a wet Monday morning.

She paused and spoke. Her voice was pleasant,

her English perfect, but her accent was that of a

Frenchwoman.

“David.”

No reply.

“Mon fils... “

Her son? He did not glance up. “Don’t you know what

time it is? Hurry up and change. It’s nearly dinner time.”

Without a word the boy went into the hotel, trailing

a somewhat subdued dog after him on the end of a

string. His mother stared after him for a moment, with

an expression half puzzled, half exasperated. Then she

gave a smiling little shrug of the shoulders and went into

the hotel after the boy.

I picked my bag up and went downstairs for a drink.

STEWART, Mary. Madam, will you talk?. Hodder and

Stoughton: Coronet Books, 1977, p. 5-14 (Edited).

Publicidade

Question 26

The story is supposed to be about:

A) a girl with his son.

B) a play on a theatre.

C) a summer holiday

D) an afternoon on the beach.


Question 27

The narrator is comparing the story she is about to tell to:

A) a lifetime.

B) a play.

C) a school.

D) a short story.


Question 28

We, readers of the text, know that the narrator is a woman

because:

A) her friend Louise has a separate room in the hotel.

B) she has a woman friend in her holiday trip.

C) she says she had married a Johnny Selbourne.

D) she talks about the role she will play in the tragedy.


Question 29

The narrative shows that the narrator was expecting to:

A) be mixed in a dangerous adventure.

B) be an actor in a theatre play.

C) have a very agreeable holiday trip.

D) meet a French boy and his dog.


Question 30

All adjectives below apply to the narrator’s friend Louise,

EXCEPT:

A) artistical.

B) fair and plump.

C) hard working.

D) long-legged.


Question 31

According to the excerpt of the text, the story will include

A) a killing.

B) a theatre play.

C) a flight

D) a love story.


Question 32

The narrator looked at the boy and thought:

A) he should be able to control his unruly dog.

B) he was about 13 years old and very lucky.

C) he was very untidy in his dirty clothes.

D) she would like to have a boy just like him.


Question 33

The reason the blonde woman’s dress, according to

the narrator, was Dior’s favourite dream and the bill the

husband’s nightmare is that:

A) it had the colour to match the woman’s hair.

B) it was very beautiful and very expensive.

C) the bill for it had not been paid yet.

D) the woman wore it as a provocation to her

husband.


Question 34

Why did the narrator guess the blonde woman was

French? Because:

A) she recognized the woman’s accent.

B) she spoke to the boy in English.

C) she wore a cream coloured dress.

D) the woman was the boy’s mother.


Question 35

When the blonde woman came in, why didn’t she see the

narrator? Because:

A) she had no eyes for her son and his dog.

B) she was not interested in anything around her.

C) she was very worried about dinner.

D) the narrator was upstairs in the balcony.


Question 36

“When Louise had gone to her own room, I washed,

changed into a white frock with a wide blue belt, and did

my face and hair very slowly.”

In the sentence above, we can find many modifiers. Mark

the alternative that does NOT represent a modifier in this

context.

A) Her own.

B) When.

C) White.

D) With a wide blue belt.



Question 37

In the sentence “Louise was still Art Mistress there”,

found in the text, the particle there stands for:

A) Alice Private School for Girls.

B) Louise’s room in the hotel.

C) the city of Avignon.

D) the hotel in Provence.


Question 38

Mark the alternative in which the word is NOT formed

with a suffix:

A) balcony.

B) formerly.

C) obliquely.

D) quietly.

15 English exercises reading comprehension

Question 39

When I wrote, that summer, and asked my friend Louise

if she would come with me on a car trip to Provence, [...]

To reproduce the dialogue shown in the sentence above,

found in the beginning of the text, we will have:

A) I asked my friend Louise in a letter which summer

she would like to come to Provence with me on

a car trip.

B) Last summer I wrote to my friend Louise and

asked: “Will you come with me on a car trip to

Provence?”

C) “Louise, last summer I went on a car trip to

Provence. Would you come too?”

D) “Would you come to me last summer to a car trip

to Provence?” I asked Louise in a letter.


Question 40

Mark the correct form for the reported speech of the

sentence found in the text: “Well, as a matter of fact, I am

English,” he admitted.

A) He said that as a matter of fact he is English.

B) He admitted that he was in fact English.

C) He spoke of his English as a matter of fact.

D) “I said I was English”, he admitted as a matter of fact.

Publicidade

 Answer - English exercises reading comprehension

26 C

27 B

28 C

29 C

30 C

31 A

32 B

33 B

34 A

35 D

36 B

37 A

38 A

39 B

40 B


PEB III Inglês Pará de Minas Gestão de Concursos

 
About | Terms of Use | Cookies Polices | Privacidad Polices

Porque Deus amou o mundo de tal maneira que deu o seu único Filho para que todo aquele que Nele crer não pereça, mas tenha vida eterna João 3:16

-->