15 English exercises reading comprehension

15 English exercises reading comprehension


 INSTRUCTIONS: This test comprises fifteen questions

taken from the text below. Read the text carefully and

then mark the alternatives that answer the questions or

complete the sentences presented after it.


The whole affair began so very quietly. When I wrote, that

summer, and asked my friend Louise if she would come

with me on a car trip to Provence, I had no idea that I

might be issuing an invitation to danger. And when we

arrived one afternoon, after a hot but leisurely journey, at

the enchanting little walled city of Avignon, we felt in that

mood of pleasant weariness mingled with anticipation

which marks, I believe, the beginning of every normal

holiday.

I even sang to myself as I put the car away, and when

I found they had given me a room with a balcony. And

when, later on, the cat jumped on to my balcony, there

was still nothing to indicate that this was the beginning of

the whole strange, uneasy, tangled business. Or rather,

not the beginning, but my own cue, the point where I

came in. And, though the part I was to play in the tragedy

was to break and re-form the pattern of my whole life, yet

it was a very minor part, little more than a walk on in the

last act. For most of the play had been played already;

there had been love and lust and revenge and fear and

murder – all the blood-tragedy – and now the killer, with

blood enough on his hands, was waiting in the wings for

the lights to go up again, on the last kill that would bring

the final curtain down.

Louise is tall and fair and plump, with long legs, a

pleasant voice, and beautiful hands. She is an artist,

has no temperament to speak of, and is unutterably and

incurably lazy. Before my marriage to Johnny Selbourne,

I had taught at the Alice Private School for Girls in the

West Midlands. Louise was still Art Mistress there, and

owed her continued health and sanity to the habit of

removing herself out of the trouble zone.

When Louise had gone to her own room, I washed,

changed into a white frock with a wide blue belt, and did

my face and hair very slowly. It was still hot, and the late

sun’s rays fell obliquely across the balcony, through the

half-opened shutter, in a shaft of copper-gold. Motionless,

the shadows of the thin leaves traced a pattern across it

as delicate and precise as a Chinese painting on silk, the

image of the tree, brushed in like that by the sun, had a

grace that the tree itself gave no hint of, for it was merely

one of the nameless spindly affairs, parched and dustladen, 

that struggled up towards the sky from their pots

in the hotel out below.

The courtyard was empty: people were still resting,

or changing, or, if they were the mad English, walking

out in the afternoon sun. A white-painted trellis wall

separated the court on one side from the street, and

beyond it people, mules, cars, occasionally even buses,

moved about their business up and down the narrow

thoroughfare. But inside the vine-covered trellis it was

very still and peaceful.

Then fate took a hand. The first cue I had of it was the

violent shaking of the shadows on the balcony. Then

the ginger cat shot on to my balcony and sent down on

her assailant the look to end all looks, and sat calmly

down to wash. From below a rush and a volley of barking

explained everything.

Then came a crash, and the sound of running feet.

The courtyard, formerly so empty and peaceful, seemed

all of a sudden remarkably full of a boy and a large,

nondescript dog. The latter, with his earnest gaze still on

the balcony, was leaping futilely up and down, pouring

out rage, hatred and excitement, while the boy tried with

one hand to catch and quell him and with the other to lift

one of the tables which had been knocked on to its side.

It was, luckily, not one of those which had been set for

dinner.

The boy looked up and saw me. He straightened, pushed

his hair back from his forehead, and grinned.

“My French isn’t terribly good,” I said. “Do you speak

English?”

He looked immensely pleased.

“Well, as a matter of fact, I am English,” he admitted. ”My

name’s David,” he said. “David Shelley.”

Well, I was into the play.

I judged him to be about thirteen – who was lucky enough

to be enjoying a holiday in the South of France.

Before I could speak again we were interrupted by a

woman who came in through the vine-trellis, from the

street. She was, I guessed, thirty-five. She was also

blonde, tall, and quite the most beautiful woman I had

ever seen. The simple cream dress she wore must have

been one of Dior’s favourite dreams, and the bill for it her

husband’s nightmare.

She did not see me at all, which again was perfectly

natural. She paused a moment when she saw the boy

and the dog, then came forward with a kind of eyecompelling

 glance which would have turned heads in

Piccadilly on a wet Monday morning.

She paused and spoke. Her voice was pleasant,

her English perfect, but her accent was that of a

Frenchwoman.

“David.”

No reply.

“Mon fils... “

Her son? He did not glance up. “Don’t you know what

time it is? Hurry up and change. It’s nearly dinner time.”

Without a word the boy went into the hotel, trailing

a somewhat subdued dog after him on the end of a

string. His mother stared after him for a moment, with

an expression half puzzled, half exasperated. Then she

gave a smiling little shrug of the shoulders and went into

the hotel after the boy.

I picked my bag up and went downstairs for a drink.

STEWART, Mary. Madam, will you talk?. Hodder and

Stoughton: Coronet Books, 1977, p. 5-14 (Edited).

Publicidade

Question 26

The story is supposed to be about:

A) a girl with his son.

B) a play on a theatre.

C) a summer holiday

D) an afternoon on the beach.


Question 27

The narrator is comparing the story she is about to tell to:

A) a lifetime.

B) a play.

C) a school.

D) a short story.


Question 28

We, readers of the text, know that the narrator is a woman

because:

A) her friend Louise has a separate room in the hotel.

B) she has a woman friend in her holiday trip.

C) she says she had married a Johnny Selbourne.

D) she talks about the role she will play in the tragedy.


Question 29

The narrative shows that the narrator was expecting to:

A) be mixed in a dangerous adventure.

B) be an actor in a theatre play.

C) have a very agreeable holiday trip.

D) meet a French boy and his dog.


Question 30

All adjectives below apply to the narrator’s friend Louise,

EXCEPT:

A) artistical.

B) fair and plump.

C) hard working.

D) long-legged.


Question 31

According to the excerpt of the text, the story will include

A) a killing.

B) a theatre play.

C) a flight

D) a love story.


Question 32

The narrator looked at the boy and thought:

A) he should be able to control his unruly dog.

B) he was about 13 years old and very lucky.

C) he was very untidy in his dirty clothes.

D) she would like to have a boy just like him.


Question 33

The reason the blonde woman’s dress, according to

the narrator, was Dior’s favourite dream and the bill the

husband’s nightmare is that:

A) it had the colour to match the woman’s hair.

B) it was very beautiful and very expensive.

C) the bill for it had not been paid yet.

D) the woman wore it as a provocation to her

husband.


Question 34

Why did the narrator guess the blonde woman was

French? Because:

A) she recognized the woman’s accent.

B) she spoke to the boy in English.

C) she wore a cream coloured dress.

D) the woman was the boy’s mother.


Question 35

When the blonde woman came in, why didn’t she see the

narrator? Because:

A) she had no eyes for her son and his dog.

B) she was not interested in anything around her.

C) she was very worried about dinner.

D) the narrator was upstairs in the balcony.


Question 36

“When Louise had gone to her own room, I washed,

changed into a white frock with a wide blue belt, and did

my face and hair very slowly.”

In the sentence above, we can find many modifiers. Mark

the alternative that does NOT represent a modifier in this

context.

A) Her own.

B) When.

C) White.

D) With a wide blue belt.



Question 37

In the sentence “Louise was still Art Mistress there”,

found in the text, the particle there stands for:

A) Alice Private School for Girls.

B) Louise’s room in the hotel.

C) the city of Avignon.

D) the hotel in Provence.


Question 38

Mark the alternative in which the word is NOT formed

with a suffix:

A) balcony.

B) formerly.

C) obliquely.

D) quietly.

15 English exercises reading comprehension

Question 39

When I wrote, that summer, and asked my friend Louise

if she would come with me on a car trip to Provence, [...]

To reproduce the dialogue shown in the sentence above,

found in the beginning of the text, we will have:

A) I asked my friend Louise in a letter which summer

she would like to come to Provence with me on

a car trip.

B) Last summer I wrote to my friend Louise and

asked: “Will you come with me on a car trip to

Provence?”

C) “Louise, last summer I went on a car trip to

Provence. Would you come too?”

D) “Would you come to me last summer to a car trip

to Provence?” I asked Louise in a letter.


Question 40

Mark the correct form for the reported speech of the

sentence found in the text: “Well, as a matter of fact, I am

English,” he admitted.

A) He said that as a matter of fact he is English.

B) He admitted that he was in fact English.

C) He spoke of his English as a matter of fact.

D) “I said I was English”, he admitted as a matter of fact.

Publicidade

 Answer - English exercises reading comprehension

26 C

27 B

28 C

29 C

30 C

31 A

32 B

33 B

34 A

35 D

36 B

37 A

38 A

39 B

40 B


PEB III Inglês Pará de Minas Gestão de Concursos

Publicidade

 
About | Terms of Use | Cookies Polices | Privacidad Polices

Porque Deus amou o mundo de tal maneira que deu o seu único Filho para que todo aquele que Nele crer não pereça, mas tenha vida eterna João 3:16

-->