+100 English Exercises Mixed

 

+100 English Exercises Mixed

Read More

English Exercises



1. As concerns text 1, its textual genre is:

a) a short story

b) a caricature

c) a piece of news

d) a cartoon

e) a comic strip


2. Which area of knowledge is the theme of text 1 related to?

a) Sports

b) Psychology

c) Education

d) Health

e) Environment


3. Taking into account the following sentence, from text 1, “This is the third time this week

I´ve gotten off the bus [….]” , answer questions 3 and 4:

 The verbal group “[...] I´ve gotten off [...]”, mentioned in the sentence above, is in the:

a) Simple Present Tense

b) Present Perfect Tense

c) Present Continuous Tense

d) Present Perfect Continuous Tense

e) Past Perfect Tense


4. The meaning of the phrasal verb gotten off in the context above is:

a) escape

b) send

c) descend

d) start

e) remove


5. Which alternative suits better the context in order to make a formal interrogative

sentence referring to the informal question: “Want to hear something scary?”

a) Will you want to hear something scary?

b) Would you want to hear something scary?

c) Did you want to hear something scary?

d) Do you want to hear something scary?

e) Should you want to hear something scary?


6. Choose the correct alternative as regards the text comprehension:

I – One of the boys has been really frightened.

II – The text presents both something good and unpleasant.

III – The boys have just left the school bus.

IV – Both boys have been short of memory recently.

V – Class contents have been very boring in the past weeks.

a) II, III and IV are correct.

b) III, IV and V are correct.

c) II, III and V are correct.

d) I, IV and V are correct.

e) I, II and IV are correct.


7. We can infer that the boy´s current feeling is:

a) irony

b) astonishment

c) tiredness

d) sadness

e) boredom

TEXT 2:

Inclusive Education

Education is a fundamental human right; a right that is denied to over 70 million children

and nearly 800 million adults. Of the 70 million children out of school, one third of those

are children with disabilities.

Education for all is achievable; however for these goals to be reached, among other

things, there must be enhanced educational provision for all students, including students

with disabilities.

According to UNESCO, inclusive education hinges on three things:

 The physical presence of students within the mainstream schooling system;

 Their full and active participation within school life;

 Their achievement of the highest standard that they are capable of with the development of new skills.

A major factor towards the inclusion of students with disabilities in the education system is

addressing the attitudes and skills of teachers. A focus on child-centred training can

encourage teachers to be able to meet and support individual student needs.

The Millennium Development Goal (MDG) 2 aims to achieve universal primary education,

and this goal alongside education for all is achievable only if persons with disabilities are

included.

http://www.iddcconsortium.net/joomla/index.php/inclusive-education


8. According to text 2, identify the T ( true) and F ( false) statement(s).

( ) Around 23 million disabled children have not been attending school.

( ) Well prepared teachers aim to focus on students needs.

( ) The MDG2 is leaving out of its guidelines the disabled people.

( ) The disabled children should take part in just some of school activities.

( ) UNESCO has set up three noteworthy factors for achieving inclusive education.

The correct sequence is:

a) T – T – F – F – T

b) F – T – T – F – T

c) F – F – T – T – T

d) F – F – F – T – F

e) T – T – F – F – F


9. It is possible to infer, from text 2, that its predominant target public is:

a) The United States population.

b) Psychologists who focus on learning centered approach.

c) Internet readers.

d) Elementary teachers.

e) World population.


10. It is correct to mention that the communicative purpose of the 2nd text is:

a) To reveal that the MDG2 is for primary teaching.

b) To cite the real number of disabled and illiterate children

c) To inform the UNESCO guidelines as concerns inclusive education.

d) To mention that children are able to develop outstanding skills.

e) To inform that education should include the disabled students.


ANSWER

  1. D
  2. C
  3. B
  4. C
  5. D
  6. C
  7. B
  8. A
  9. C
  10. E

ENGLISH EXAM Part 1 - READING AND VOCABULARY COMPREHENSION 


Your answers to the questions from 1 to 8 must bebased on the text below. All information you need is in the passage itself, and what you have learned so far applies. TEXT 


How English Is Evolving Into a Language We May Not Even Understand 

By Michael Erard 

The targeted offenses: IF YOU ARE STOLEN, CALL THE POLICE AT ONCE. PLEASE OMNIVOROUSLY PUT THE WASTE IN GARBAGE CAN. DEFORMED MAN LAVATORY. For the past 18 months, teams of language police have been _______ Beijing on a mission to wipe out all such traces of bad English signage before the Olympics come to town in August. They're the type of goofy transgressions that we in the English homelands love to poke fun at, devoting entire Web sites to so-called Chinglish. (By the way, that last phrase means "handicapped bathroom.") But what if these sentences aren't really bad English? What if they are evidence that the English language is happily leading an alternative lifestyle without us? Thanks to globalization, the Allied victories in World War II, and American leadership in science and technology, English has become so successful across the world that it's _______ the boundaries of what we think it should be. In part, this is because there are fewer of us: By 2020, native speakers will make up only 15 percent of the estimated 2 billion people who will be using or learning the language. Already, most conversations in English are between nonnative speakers who use it as a lingua franca. In China, this sort of free-form adoption of English is helped along by a shortage of native English-speaking teachers, who are hard to keep happy in rural areas for long stretches of time. An estimated 300 million Chinese — roughly equivalent to the total US population — read and write English but don't get enough quality spoken practice. The likely consequence of all this? In the future, more and more spoken English will sound increasingly like Chinese. It's not merely that English will be salted with Chinese vocabulary for local cuisine, bon mots, and curses or that speakers will peel off words from local dialects. The Chinese and other Asians already pronounce English differently — in both subtle and not-so-subtle ways. For example, in various parts of the region they tend not to turn vowels in unstressed syllables into neutral vowels. Instead of "har-muh-nee," it's "har-mohnee." And the sounds that begin words like this and thing are often enunciated as the letters f, v, t, or d. In Singaporean English (known as Singlish), think is pronounced "tink," and theories is "tee-oh-rees." English will become more like Chinese in other ways, too. Some grammatical appendages unique to English (such as adding do or did to questions) will drop away, and our practice of not ________ certain nouns into plurals will be ignored. Expect to be asked: "How many informations can your flash drive hold?" In Mandarin, Cantonese, and other tongues, sentences don't require subjects, which leads to phrases like this: "Our goalie not here yet, so give chance, can or not?" One noted feature of Singlish is the use of words like ah, lah, or wah at the end of a sentence to indicate a question or get a listener to agree with you. They're each pronounced with tone — the linguistic feature that gives spoken Mandarin its musical quality — adding a specific pitch to words to alter their meaning. (If you say "xin" with an even tone, it means "heart"; with a descending tone it means "honest.") According to linguists, such words may introduce tone into other Asian-English hybrids. Given the number of people involved, Chinglish is destined to take on a life of its own. Advertisers will play with it, as they already do in Taiwan. It will be celebrated as a form of cultural identity, as the Hong Kong Museum of Art did in a Chinglish exhibition last year. It will be used widely online and in movies, music, games, and books, as it is in Singapore. Someday, it may even be taught in schools. Ultimately, it's not that speakers will slide along a continuum, with "proper" language at one end and local English dialects on the other, as in countries where creoles are spoken. Nor will Chinglish replace native languages, as creoles sometimes do. It's that Chinglish will be just as proper as any other English on the planet. And it's possible Chinglish will be more efficient than our version, doing away with word endings and the articles a, an, and the. After all, if you can figure out "Environmental sanitation needs your conserve," maybe conservation isn't so necessary. Any language is constantly evolving, so it's not surprising that English, transplanted to new soil, is _________ unusual fruit. Nor is it unique that a language, spread so far from its homelands, would begin to fracture. The obvious comparison is to Latin, which broke into mutually distinct languages over hundreds of years - French, Italian, Spanish, Portuguese, Romanian. A less familiar example is Arabic: The speakers of its myriad dialects are connected through the written language of the Koran and, more recently, through the homogenized Arabic of Al Jazeera. But what's happening to English may be its own thing: It's mingling with so many more local languages than Latin ever did, that it's on a path toward a global tongue — what's coming to be known as Panglish. Soon, when Americans travel abroad, one of the languages they'll have to learn may be their own. Source:Internet: http://www.wired.com/culture/culturereviews/magazine/16-07/st_essay (Accessed on January 1, 2012) 


Getting the message 

11 Be aware of the verb forms of the piece of writing you´re working with. Read the text and in the context of the passage, check the verbs that best fit in the blanks respectively: 

A) exploring – scouring – changing – giving 

B) searched – scoured – changing – gathering 

C) exploring – gathered – turning – bearing

D) scouring – escaping – turning – bearing

E) searching – scouring – changing – given 


12 The main idea of this article is that: 

A) All over the planet people know a lot about English words. 

B) English can be understood almost everywhere. 

C) English will become one of the simplest and easiest natural languages in the world.

D) English is gradually changing and adapting to other languages worldwide in both subtle and not-so-subtle ways.

E) If Chinese were to be written with the Latin alphabet, it could potentially become a universal language. 


13 Which of the following inferences can be drawn from the passage? 

A) The concept of a Universal Language is more significant only now, in the era of world mass communication. 

B) English is one of the most analytical languages, with some expressive agglutinative characteristics, but it has very complicated script and tones. 

C) Before the digital era, English was not widely spoken.

D) It seems another language, but English, could be without a doubt the actual universal language.

E) One of the reasons that lead English to the condition of being evolving is that as it becomes more common, it will increasingly fragment into regional dialects. 


14 Based on the tone of the passage, which of the following words best describes the author´s attitude toward the “Chinglish”? 

A) Awesome 

B) Respectful 

C) Pitying 

D) Contemptuous

E) Patronizing 


15 The term “Chinglish”, as well as other international hodgepodge variations of English code-switching, is a sign of: 

A) Elementary expression for non-English speakers in learning English. 

B) Low quality of language skills by the Chinese. 

C) Ignorance of the Chinese. 

D) American cultural identity.

E) Few native English speakers in the world.


16 We can infer that: 

A) Local variants of English are both being driven by Britons, Americans or Australians and the growing number of people who speak English as a second language. 

B) The language of Shakespeare and Dickens is disappearing to be replaced by a new, contrastive form of English which will be spoken by millions of people around the world. 

C) A new global tongue called “Panglish” is expected to take over in the decades ahead.

D) The Standard English is used to think and talk in the logic of the Chinese language.

E) English used only by Asian countries is engraved with their culture. 


II Vocabulary Usage 

Vocabulary is the knowledge of words and word meanings. As Steven Stahl (2005) puts it, "Vocabulary knowledge is knowledge; the knowledge of a word not only implies a definition, but also implies how that word fits into the world." Thinking of this, pay close attention to the surrounding context of the words indicated in bold type, and check their synonyms respectively: 


17 “They´re the type of goofy transgressions that we in the English homelands love to poke fun at”: A) Silly - mock 

B) foolish – prod 

C) blithering – crackpot

D) mock – crackpot

E) punch – pitch 


18 “[…] curses or that speakers will peel off words from local dialects.” 

A) pip 

B) extract C) blockheaded 

D) intensify 

E) throw 


PART 2. UNDERLYING KNOWLEDGE 


In this set, you will answer the questions according to what you have learned through your readings on the ESL (English as a Second Language) field. 

19 Teachers´ professional activities as language teachers are not carried out in a vacuum and, in Richards´ words, “planning a successful language program involves considerations of factors that go beyond mere content and presentation of teaching materials” (1985, p. 11). So, their work can be described along a number of shared and generalizable dimensions, such as: 

A) Students´needs; the factors in the teaching situation itself; complexity of the English language. 

B) The syllabus types available to us as a profession; the complexity of the English language; the characteristics of learners. 

C) Large classes; heterogeneous classes; complexity of the English language.

D) The characteristics of learners and their needs; the range of factors in the teaching situation itself; and the syllabus types available to us as a profession.

E) The characteristics of learners; different types of syllabus from which a choice will be made for a specific situation; the teacher´s concept of being “communicative”. 


20 So far experts have looked at the relationship between theories of language and language learning on the one hand, and teaching procedures and materials on the other. Mark the unfitted proposition on methods and approaches of teaching languages: 

A) Unlike the direct method, the audiolingual method didn´t focus on teaching vocabulary. Rather, the teacher drilled students in the use of grammar. 

B) The communicative approach emphasizes interaction as both the means and the ultimate goal of learning a language. 

C) Communicative language teaching (CLT) advocates learning through drills and focuses on cultural values of L2, as well as it is based on the idea that language learning takes place when what students hear or read is comprehensible but just beyond their production abilities.

D) The Direct Method uses only the target language for instruction and builds up an arsenal of everyday vocabulary and sentences quickly without teaching grammar explicitly.

E) The Classical Method, also known as the Grammar Translation Method teaches grammar as a means to translate text from one language to the other. 


21 Some “tools” that teachers can provide for learners to enhance their speaking and listening abilities include: 

A) developing both learners´ confidence and their listening abilities for different contexts; their understanding of spoken grammar and features of spoken language. 

B) developing their self-confidence in real speech situations; repeating vocabulary in class. 

C) Understanding through drills; training vocabulary in class.

D) Practicing vocabulary and contextualize them in classes.

E) Being interactive when exposed to oral communication; discussing unintelligible dialects of languages. 


22 Halliday and Hasan (1976) describe cohesion as a semantic concept that refers to relations of meaning that exist within a text. They define two general categories of cohesion: grammatical cohesion and lexical cohesion. A type of grammatical cohesion is substitution. There are three types of it: nominal, verbal and clausal. Choose the example that best fits to one of those types: 

A) These apples aren´t good. Those are fresh. 

B) They liked the first candidate. The last was very nervous. 

C) Are they still living there? Actually, they moved to California last year.

D) Should any of this cost you anything, send me the bill.

E) Have you met him yet? Not yet, but I will do it. 


23 Which of those statements is not correct on coherence and cohesion? 

A) It has been emphasized since the early cohesion studies (e.g., in HALLIDAY and HASAN, 1976) that cohesion is sensitive to the varieties of discourse. However, contrastive studies have shown that cohesion varies with the modality of discourse, i.e., spoken and written discourse (THOMPSON, 1994; TANSKANEN, 2006). 

B) Coherence is a purely lexical property of discourse, while cohesion is mainly concerned with morpho-syntactic devices in discourse. 

C) Coherence is traditionally described as the relationships that link the ideas in a text to create meaning for the readers.

D) Coherence is a clearly pragmatic notion and it concerns logical thinking while cohesion is a mix of pragmatic and semantic meanings. It depends on linguistic expressions.

E) The way that textual cohesion is achieved is best learned through paying close attention to the way sentences are linked in texts. 


24 ESP genre terminology derives from the writing needs of particular academic and professional groups and teachers as well as researchers look to the naming practices of these groups. Examples of academic genres that have been identified and explored by teachers for use in ESP classrooms are: 

A) Letters of recommendation, e-mails memos, grant proposals. 

B) Company annual reports, grant proposals, reprint requests. 

C) Book reviews, conference abstracts, grant proposals.

D) Undergraduate essays, PhD theses, business faxes.

E) Textbooks, direct mail letters, research articles. 


25 The terms genre sets or genre systems have been coined to refer to genres that cluster together as parts of broader social practices, and that are often sequenced in a particular way. For example: “When seeking employment a person will search newspapers and the Web for job advertisements. Before applying for a job, the prospective applicant will first search company profiles on the Web, or perhaps annual reports. When he/she has decided that it may be a good prospect, a curriculum vitae is written or updated and attached to a letter of application. If the person is shortlisted, he/she is invited to a job interview. The successful candidate receives a job offer, upon which he/she either writes a letter of acceptance or a letter of rejection.” From:http://upetd.up.ac.za/thesis/available/etd-05152010-235928/unrestricted/02chapters3- 5.pdf Accessed on Jan 5, 2012. How many types of genres are there in the fragment above?

 A) 5 

B) 6 

C) 7

D) 8

E) 9 


26 Technology is an ever-increasing part of the English language arts classroom. Today's teachers are developing new and exciting means of integrating language, writing, and literature with innovative technologies. One of those technologies is related to the mobile phones that are giving support learning in the second language classroom. Check the best compelling argument for using them: 

A) Mobile phones come with ever-increasing functions that most students are adept at using. 

B) Mobile phones are social tools that facilitate authentic and relevant communication and collaboration among learners. 

C) Learners will be exposed to the target language. 

D) Learners can use them to access relevant vocabulary and expressions.

E) Mobile phones are relatively cheap and increasingly practical. 

Part 3 – GRAMMAR

Why Does Grammar Matter? Why Does Grammar Matter? Grammar is important because it is the language that makes it possible for us to talk about language. Grammar names the types of words and word groups that make up sentences not only in English but in any language. As human beings, we can put sentences together even as children--we can all do grammar. But to be able to talk about how sentences are built, about the types of words and word groups that make up sentences--that is knowing about grammar. And knowing about grammar offers a window into the human mind and into our amazingly complex mental capacity. (From:http://grammar.about.com/od/grammarfaq/f /grammarvalue.htm Accessed on Jan 7, 2012) 

27 Check the alternative that contains a mistake related to the use of preposition in the groups of sentences below: 

A) He was condemned to the imprisonment. / He was accused of robbing the bank. 

B) Celia is taking care of Jon´s dog. / The professor translated the poem into Russian. 

C) It is wrong to be cruel to other people. / This organization is trying to end cruelty to the animals.

D) He was sentenced at nine years in prison. / This music reminds me of my country.

E) He was dissatisfied with his new stereo, so he returned it to the shop. / Betty was astonished by the number of cards she received. 


28 Mark the right sentence in the passive. Note all grammar aspects involved in the sentences: 

A) Consideration will be given to the issue at the next week´s meeting. 

B) Somebody had already reported the accident before I phoned. 

C) My office was broken by when I was on holiday.

D) An order form can be found in page 2.

E) She is been treated by people. 


29 All relative clauses below are right, except in: 

A) Whichever one of you broke the window will have to pay for it. 

B) Can you give a list of who´s been invited? 

C) I´m sure I´ll enjoy eating whatever you cook. 

D) The bank was held up by a group of men, three of whom were said to be armed.

E) The next Olympics are in three years, by what time Gary will be 28. 


30 In which of the following alternatives a noun is used inappropriately?

A) The peoples of Central Asia speak many different languages. 

B) The United States has appointed a new ambassador to Japan. 

C) Holstein cattle isn´t a beef breed and it is rarely seen on a ranch.

D) Billiards is my favorite game.

E) The odds are not very strongly in favor of a tax cut. 

Answer



==========


=======

31) Which word does not have the correct prefix?

Choose the INCORRECT answer.

a) Ensecure

b) Displeasure

c) Hypertension

d) Mislead

32) Look at the picture and complete the sentence below with the correct preposition. Choose the

CORRECT answer.

“Harry drinks his coffee _________ the morning.”

a) At

b) On

c) Among

d) In

33) Look at the linking words below. Which one DOES NOT convey an opposite idea? Choose the INCORRECT answer.

a) But

b) However

c) Instead

d) Such as

34) Complete the sentence below with the correct connective. Choose the CORRECT answer.

“When teaching an English class, be creative!

Use videos, songs, movies _________ magazines and newspapers.”

a) as well as

b) due to

c) indeed

d) otherwise

35) Complete the sentence below with the correct verb.

Choose the CORRECT answer.

 ‘‘I hate doing tests. Last week I ________ 5 tests in

two days.

I’m so happy that it is over now!’’

a) do

b) did

c) done

d) have done

Answer

31 A 
32 D 
33 D 
34 A 
35 B


Sharing the wealth

Charlie Butcher sells his floor-polish business and gives his workers $18 million.

One by one the employees of the Butcher Company were summoned to a mysterious meeting at the company’s Marlborough, Mass, headquarters. There, on Sep. 19, they got the word. Charlie Butcher, who had just sold the 120 year old floor-polish manufacturer to the giant Johnson Wax Professional for an undisclosed sum, had a surprise for them: He was giving away $18 million – a portion of the sale – to all 325 of his workers, from CEO Paul McLaughlin down to receptionist Pat Pazzaneza.

The bonuses, which vary by seniority and position (some got as much as a year’s salary), left most workers “just plain incoherent,” says McLaughlin, 58. “I almost started crying. “says chemical compounder Mark Hamilton, 37, a 16-year Butcher veteran.

“The employees earned those checks, “says Butcher, 84, who inherited the business in 1951 and grew it into a company with sales of $75 million last year. Besides, says the former owner, a father of seven children by two marriages who lives in Bolder, Colo., with his wife, Jane, 56, “I have more money than I need. I feel happy to give it away.”

 (People Weekly, November 6, 2000.)

36) Charlie Butcher:

A) Is married to Pat Pazzaneza.                        

B) Is 37 years old.                                             

C) Has no money to share with the employees.

D) Sold his company to the giant Johnson Wax.

E) Got married only once.

37) Charlie Butcher decided to give away the money because he:

A) Has seven children and married twice.                            

B) Preferred to stop working at the company.                      

C) Has enough money to live a comfortable life.

D) Inherited a bigger company in Boulder.

E) Is in love with the receptionist.


38) The pronoun them underlined in the text refers to:

A) The employees. 

B) The manufactured products. 

C) The bonuses.

D) Charlie’s family.

E) The checks they received.


39) “It”, underline in the text, refers to:

A) Charlie’s wife, Jane. 

B) The amount of money. 

C) The business.

D) The receptionist.

E) Paul McLaughlin.


40) What do Pat Pazzaneza and Paul McLaughlin have in common?

A) They are both employees of the company. 

B) They are considered the best workers there. 

C) They received the same amount of money.

D) They almost started crying at the company.

E) They have lots of enemies.


41) $18 million in the text is related to:

A) The money Charlie got in 1951. 

B) The amount that Paul McLaughlin got. 

C) The amount which was shared among the workes.

D) The checks earned by Chalie Butcher

E) Charlie’s inheritance.


42) We can infer that the Butcher Company:

A) Is located in Boulder. 

B) Belongs to Mark Hamilton. 

C) Was founded on September 19.

D) Is now more than 53 years old.

E) Didn’t belong to Charlie.


43) What does Mark Hamilton do at the company?

A) He deals with money. 

B) He deals with chemical products. 

C) He is the chairman.

D) He is responsible for cleaning the place.

E) He answers the phone calls.


44) In the word “undisclosed” un is:

A) A suffix. 

B) A prefix. 

C) Related to the noun “sum”

D) Is not part of the word.

E) A preposition.


45) The numbers 58, 37, 84 and 56 are related to:

A) The salary of the workers. 

B) The sales of the company. 

C) The ages of people.

D) The bonuses people got.

E) Charlie’s lucky numbers.


46) All the employees at the Butcher Company:

A) Had their checks deposited on a savings account. 

B) Received the same amount of money. 

C) Didn’t believe in Charlie’s attitude.

D) Were awarded with the money bonuses.

E) Got angry because the company was sold.


47) The money was distributed to the workers according to:

A) How much they earned a year. 

B) Their position and seniority. 

C) The bonuses they used to get before this one.

D) Their performance at the company.

E) Anyway.


48) How was Charlie feeling while sharing the money?

A) Uncomfortable. B) Unhappy. C) Disappointed. D) Disturbed. E) Cheerful.


49) We can assure that:

A) The employees are part of Charlie’s family. 

B) There are more than seven people in Charlie’s family. 

C) All 325 of Charlie’s workes inherited some business.

D) The company was sold after the mysterious meeting.

E) the business failed.


50) $18 million can be considered:

A) The total of the sale. 

B) A part of the sale. 

C) The worker’s salary.

D) All the money Charlie has.

E) A disaster at the company.


Answers

36 D
37 C
38 A
39 C
40 A
41 C
42 D
43 B
44 B
45 C
46 D
47 B
48 E
49 B
50 B

IBGE-2008-Consulplan

====================


READ TEXT I AND ANSWER QUESTIONS 51 TO 57:


TEXT I

Brazilian appeals court reverses airplane ban

SAO PAULO, Brazil - An appeals court on Wednesday

overturned a ban on large passenger jets at Brazil’s busiest airport

that had been set by a judge citing safety concerns.

The federal court ruled the ban on three types of planes was too

harsh because it would have severe economic ramifications, and

that there were not enough safety concerns to prevent the planes

from landing and taking off at Congonhas airport.

The court sided with Brazilian Civil Aviation Authority, or ANAC,

which said that measures are being taken to improve a runway

that has proven too short for some jets when it rains heavily.

(from http://www.msnbc.msn.com/id/17013807/ March 10, 2007)


51 - The focus of the text is a(n):

(A) serious crash;

(B) official decision;

(C) aircraft design;

(D) admission term;

(E) lounge improvement.


52 - According to the text, ANAC and the Federal Court:

(A) agreed;

(B) apologized;

(C) cheered;

(D) argued;

(E) complained.


53 - When the text says the ban was “too harsh” it means that it

was too:

(A) lenient;

(B) vague;

(C) strict;

(D) mild;

(E) negligent.


54 - due to in “due to severe economic ramifications” introduces a(n):

(A) condition;

(B) cause;

(C) concession;

(D) contrast;

(E) concern.


55 - In “to prevent the plane”, the underlined word means:

(A) encourage to take place;

(B) look forward to reassuring;

(C) have the purpose of;

(D) force to come about;

(E) keep from happening.


56 - The verb form in “are being taken” is in the same form as in:

(A) The change of plans is having no effect;

(B) The lawyers have been helping the clients;

(C) The runway is going to be extended anyway;

(D) The airplane is being sent to São Paulo now;

(E) The court will be taking new measures soon.


57 - heavily in “when it rains heavily” indicates:

(A) quality;

(B) weight;

(C) frequency;

(D) simultaneity;

(E) intensity.


READ TEXT II AND ANSWER QUESTIONS 58 TO 69:

TEXT II


Legal Developments in International Civil Aviation

Much of the law regarding civil aviation has been developed

through a combination of domestic laws and international

agreements between the United States and other nations. In

1992, the United States Department of Transportation (DOT)

introduced the “Open Skies” initiative and began negotiating

and entering into modern civil aviation agreements with foreign

countries, as well as individual members of the European Union

(EU). As a result of a 2002 European Court of Justice ruling that

several portions of these “Open Skies” Agreements violated EU

law, the United States and the EU have been negotiating a new

Open Skies 

Agreement. A tentative agreement appears to exist between the

parties that if enacted would, among other things, allow every

EU and U.S. airline to fly between every city in the European

Union and every city in the United States and would permit U.S.

and EU airlines to determine the number of flights, their routes,

and fares according to market demand.

Despite this development, there appears to remain several areas

of international civil aviation law that the tentative agreement

does not address. Among them are the issues of foreign

ownership and control, participation in the Civil Reserve Air

Fleet Program, and cabotage. Presently, U.S. law requires that to

operate as an air carrier in the United States, an entity must be a

citizen of the United States. To be considered a citizen for civil

aviation purposes, an entity must be owned either by an

individual U.S. citizen, a partnership of persons who are each

U.S. citizens, or a

corporation (1) whose president and at least two-thirds of the

board of directors and other managing officers are U.S. citizens,

(2) that is under the actual control of U.S. citizens, and (3) has at

least 75 percent of its stock owned or controlled by U.S. citizens.

Recently, however, the DOT released a Notice of Proposed

Rulemaking (NPRM) that would change its interpretation of what

constitutes “actual control.” If adopted, this new interpretation

could have major implications for U.S. and international civil

aviation.

(from //www.fas.org/sgp/crs/misc/RL33255.pdf, March 10, 2007)



58 - According to the text, law in civil aviation is mostly based

on:

(A) demands from one country only;

(B) American rules and regulations;

(C) internal and external consensus;

(D) disregard for domestic rules;

(E) exclusive regard to foreign affairs.


59 - The first “Open Skies” agreement conflicted with the interests

of:

(A) The United States;

(B) all parties involved;

(C) the Department of Transportation;

(D) the European Union countries;

(E) all foreign countries.


60 - One of the advantages of the new “Open Skies” agreement

is that it takes into account:

(A) health hazards;

(B) economic variables;

(C) cultural crises;

(D) social restrictions;

(E) educational policies.


61 - The underlined expression in “as well as individual members”

(l. 7) marks an:

(A) opposition;

(B) evaluation;

(C) anticipation;

(D) exclusion;

(E) addition.


62 - When the text says the agreements “violated EU laws” (l. 9)

it means the laws were:

(A) broken;

(B) enforced;

(C) tightened;

(D) suspended;

(E) sustained.


63 - The subject of “if enacted” (l.13) is:

(A) airline;

(B) law;

(C) initiative;

(D) agreement;

(E) market.


64 - The statement “Despite this development” (l. 19) may be

considered:

(A) ironic;

(B) funny;

(C) restrictive;

(D) impolite;

(E) obvious.


65 - The underlined expression in “the tentative agreement does

not address” (l. 21) can be replaced by:

(A) endorses;

(B) prescribes;

(C) repudiates;

(D) negotiates;

(E) ignores.


66 - either in “either by an individual U.S. citizen” (l. 26) signals

to the reader that there will be a(n):

(A) emphasis;

(B) alternative;

(C) comparison;

(D) denial;

(E) consequence.


67 - The word “released” in “the DOT released a Notice” (l. 33)

means that a notice was:

(A) put down;

(B) put out;

(C) put back;

(D) put aside;

(E) put away.


68 - The underlined word in “actual control” (l. 31) means this

control is:

(A) modern;

(B) unique;

(C) updated;

(D) real;

(E) assumed.


69 - could in “This new interpretation could have major

implications” (l.36) reveals a situation that is:

(A) possible;

(B) inconceivable;

(C) certain;

(D) improbable;

(E) conclusive.


READ TEXT III AND ANSWER QUESTION 70:

TEXT III

Mind Matters: A new, expert-written blog on the sciences of mind and brain

70 - This title informs that the blog has been written by people who are:

(A) proud;

(B) expedite;

(C) exquisite;

(D) extravagant;

(E) proficient.


Read the text below and answer the questions that follow:

Climate change spreads crop pests
2 September, 2013

Global warming is actually helping pests and diseases that attack crops to spread around the world,
according to a new study published in the journal Nature Climate Change.

Researchers from the universities of Exeter and Oxford found out that crop pests are moving towards the poles as regions warm.

The researchers looked at more than 600 crop pests from around the world. These included fungi, such as wheat rust, which is devastating harvests inAfrica and Middle East; insects like the mountain pine beetle that's destroying trees in the US; as well as bacteria, viruses and microscopic nematode worms. They found out that over the past 50 years, these destructive species have been on the move. On average, they're spreading 3km every year, shifting north and south towards the poles.

The scientists say this correlates with warming temperatures, allowing the pests to take hold in areas
that were once too cold for them to live in.

Currently, between 10% and 20% of the world's crops are lost to pests – and the team warns that this rising global temperatures could make the problem worse. The researchers say that improved surveillance of the problem is needed.
Nd

Rebecca Morelle, BBC News Reporter
Taken from: www.bbc.co.uk/worldservice/
learningenglish/language/wordsinthenews
Data de acesso: 26/09/2013.

71
Choose the correct sentence, according to the text:
A) Global warming is helping to destroy all sorts of
pests that attack crops worldwide.
B) American researchers published that crop pests
are going to the poles while regions get hotter.
C) English researchers analysed about 600 crop
pests and concluded that they are moving to the
hot regions of the poles.
D) Global warming is helping different types of pests
that attack crops to spread all over the world.
E) Climate change is helping different kinds of crops
attacked by pests to spread around the world.

72
The wordACTUALLY used in the first paragraph of the
text means:
A) at present
B) in general
C) nowadays
D) finally
E) in fact

73
The verb FOUND OUT used in the second paragraph
of the text means:
A) refused
B) accepted
C) discovered
D) complained
E) investigated

74
The expression SUCH AS, used in the third
paragraph of the text, could be substituted, without
change of meaning, by:
A) anyway.
B) of course.
C) at random.
D) as soon as.
E) for instance.

75
The pronoun THEY used in “they found out that over
the past 50 years, these destructive species have
been on the move” (third paragraph) refers in the
text to:
A) fungi.
B) the researchers.
C) more than 600 crop pests.
D) insects like the mountain pine beetle.
E) bacteria, viruses and microscopic worms.

76
The pronoun THEY used in “on average, they’re
spreading 3 km every year” (third paragraph) refers in
the text to:
A) the poles.
B) the researchers.
C) devastating harvests.
D) these destructive species.
E) the destruction of trees in the US.

77
The noun HARVESTS used in the third paragraph of
the text refers to:
A) pests that attack crops.
B) instects that destroy trees.
C) crops that are cut and collected.
D) wheat rust that devastates plants.
E) trees that are cut down and burned.

78
The pests which are devastating harvests in
Africa and Middle East and destroying trees in the
US (third paragraph) are, respectively:
A) insects / bacteria
B) wheat rust / viruses
C) fungi / the mountain pine beetle
D) fungi / microscopic nematode worms
E) wheat rust / the Colorado potato beetle

79
The object pronoun THEM used in “areas that were
once too cold for them to live in” (fourth paragraph)
refers in the text to:
A) the pests.
B) the scientists.
C) too cold areas.
D) the researchers.
E) warming temperatures.

80
The adverb CURRENTLY used in the last paragraph
of the text could be substituted, without change of
meaning, by:
A) probably.
B) gradually.
C) altogether.
D) nowadays.
E) surprisingly.

81
The indefinite article A was properly used in “according to a new study” (first sentence of the first
paragraph). It could also be correctly used in:
A) ______ Colorado potato beetle is one of the pests that's attacking crops.
B) Rebecca Morelle studied Journalism at ____ university in Oxford.
C) Rebecca is ______ honest and well-known journalist and broadcaster.
D) Researchers found out that ______ bacteria, viruses and worms are destroying crops.
E) The mountain pine beetles are destroying _____trees in the US.

82
The present perfect simple was adequately used in “these destructive species have been on the move” (third paragraph). Mark the only sentence in which the present perfect should NOT have been used.
A) Crop pests have been moving towards the poles since 2003.
B) Crop pests have been spreading around the world for about ten years.
C) Rebecca has been a journalist for about five years.
D) She has been working for BBC since last year.
E) She has been to Oxford last month.

83
Choose the correct sentence, as far as the use of the
noun INFORMATION is concerned.
A) Can you give me some informations about the
pests that attack crops, please?
B) Could you give me some further information about the pests that destroy crops, please?
C) Can you please give me an information about the new study published in the journal Nature Climate Change?
D) I’d like some pieces of informations about the research that analysed more than 600 crop pests.
E) Could you please give me a few more informations about the microscopic nematode worms?

84
Consider the sentences below:
1. The new study was published in the journal Nature Climate Change _____ 2013.
2. The researchers looked at more than 600 crop pests _____ last month.
3. Rebecca traveled to Oxford _____ January.
4. She visited Exeter _____ the winter.
5. The researchers published their article _____
3 April.
Choose the alternative which presents the correct
prepositions that complete the sentences above,
respectively:
A) on / in / in / at / in
B) in / in / on / in / on
C) in / no preposition / in / in / on
D) on / no preposition / on / at / in
E) on / no preposition / in / at / in
RD

85
Consider the following sentences:
1. Global warming is helping pests and diseases,________________?
2. Pests are spreading around the world,________________?
3. R e b e c c a w o r k s f o r t h e B B C n e w s ,________________?
4. Researchers published a new study in the journal,________________?
5. Let’s read the new article, ________________?
Choose the option which presents the correct
question tags that complete the sentences above, respectively:
A) isn’t it / aren’t they / doesn’t she / didn’t they / shall we
B) is it / are they / isn’t she / did they / will you
C) doesn’t it / don’t they / doesn’t she / did they / are we
D) isn’t it / aren’t they / isn’t she / didn’t they / will we
E) is it / don’t they / does she / didn’t he / do you

86
Read the following paragraph about climate change:
“Climate change is now something that we cannot
close our eyes to, and governments all over the world
have finally realized that they have to sit up and take
notice. Many scientists predict that bad things will
happen if we carry on polluting the atmosphere with
CO2 emissions.”
The verbs REALIZED and CARRY ON mean, in the
paragraph above, respectively:
A) noticed / continue
B) decided / stopped
C) postponed / avoid
D) performed / increase
E) observed / decrease
Adapted from New English File, Upper-intermediate Student’s Book, page 42.

87
Read these sentences:
1. Look at those dark clouds. I’m sure it _______________ (rain) cats and dogs tonight.
2. Rebecca _______________ (study) English at university at this time tomorrow.
3. Scientists predict that more than a third of the world’s plant and animal species
_______________ (become) extinct by the year 2050.
4. Sea levels _______________ (rise) by at least
16 cm by the year 2100.
Now choose the alternative which presents the correct verb forms that complete the sentences
above, respectively:
A) will rain / is going to study / will become / will rise
B) will rain / will study / will be becoming / will be rising
C) is going to rain / will study / is going to become / are going to rise
D) is going to rain / will be studying / will have became/ will have raised
E) is going to rain / will be studying / will have become/ will have risen

88
Read the following paragraph about a language
teaching approach:
“This approach to language teaching derives its name
and its essential character from the fact that at every
stage – the setting of learning targets, the definition of
a syllabus, the development of learning materials, the
elaboration and implementation of classroom
activities, and the assessment of learners’ progress –
it focuses on language as a medium of
communication.”
Which language teaching approach does the above paragraph refer to?
A) drilling
B) bilingual
C) audiolingual
D) communicative
E) grammar-translation
Adapted from Learning Foreign Languages from Authentic Texts: theory and practice. 1994, page 20.

89
As far as the four language skills which should be
practiced in the foreign language classroom are
concerned, mark the only correct sentence:
A) Speaking and writing are receptive skills.
B) Listening and reading are receptive skills.
C) Writing and comprehending are productive skills.
D) Reading and conversation are productive skills.
E) Listening and reading are productive skills.

90
Read the following paragraph about a language
teaching approach:
“This is a learner-centered approach to teaching
English as an additional language, which focuses on
developing communicative competence in a specific
discipline such as academics, accounting, agrology,
business, IT, teaching and engineering. This
approach is designed to meet the specific needs of
the learners and it is related in content (themes and
topics) to particular disciplines or occupations.”
The approach described above refers to:
A) ESP– English for specific purposes.
B) EGP– English for general purposes.
C) EFL– English as a foreign language.
D) ESL– English as a second language.
E) EFL– English as a first language

Answer


71 D 
72 E 
73 C 
74 E 
75 B 
76 D 
77 C 
78 C 
79 A 
80 D 
81 B 
82 E 
83 B 
84 C 
85 A 
86 A 
87 E 
88 D 
89 B 
90 A

FUNCAB/2013/CACOAL-RO

91) Look at the map below and complete the sentence with the correct preposition. Choose the CORRECT answer.

text


The Pet Store is _________ the bank.”
a) across from
b) between
c) next to
d) on

92) Which noun does not have the correct definition?
Choose the INCORRECT answer.
a) Accommodation (countable)
b) Cousin (countable)
c) Magazine (countable)
d) Progress (uncountable)

93) Which sentence is in the Passive Voice? Choose
the CORRECT answer.
a) They are publishing the book.
b) The book has been published.
c) They published the book yesterday.
d) They should publish the book soon.

94) Complete the sentence below with the correct verbs.
Choose the CORRECT answer.
“The elevator _________ up when he _________ the
button.”
a) go / push
b) went / pushed
c) was going / pushed
d) have gone / was pushing

95) Complete the sentence below with the correct verbs.
Choose the CORRECT answer.
“We are terrible friends!
The wedding ceremony _________ when we _________
at the venue.
We were late once again.”
a) start / arrive
b) started / arrived
c) have already started / have arrived
d) had already started / arrived

96) What type of Conditional is the sentence below?
Choose the CORRECT answer.
“If we save a lot of money, we’ll be able to travel to Italy
next year.”
a) Zero Conditional
b) First Conditional
c) Second Conditional
d) Third Conditional

97) Which set has the right meanings? Choose
the CORRECT answer.
a) Attend  / Anthem 
b) Balcony  / Costume 
c) Discussion/ Eventually 
d) Lamp / Pasta

98) Which word does not have the correct suffix?
Choose the INCORRECT answer.
a) Brutality
b) Golden
c) Flexable
d) Insistence

99) Complete the verb below with the correct
preposition. Choose the CORRECT answer.
‘‘My friend told me not to interfere _________his
business.
However, I told him that I was just trying to help.’’
a) at
b) for
c) in
d) with

100) Analyze the sentence given and choose the sentence that corresponds to it. Choose the CORRECT
answer.
“Teacher thinking: The students haven’t finished their
papers yet. I need them to finish the paper as soon as
possible. What do you say to them?”
a) Go home!
b) Take your papers home!
c) Don’t leave the class!
d) Hand in your papers!

Publicidade

Anwer

91: C 92: A 93: B 94: C 95: D 96: B 97: B 98: C 99: D 100: B


Publicidade

 
About | Terms of Use | Cookies Polices | Privacidad Polices

Porque Deus amou o mundo de tal maneira que deu o seu único Filho para que todo aquele que Nele crer não pereça, mas tenha vida eterna João 3:16

-->